Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤελικά με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά-Ελευσίνας τι γίνεται;

Τελικά με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά-Ελευσίνας τι γίνεται;

Εξελίξεις αναμένονται στο αμέσως προσεχές διάστημα σχετικά με την εξυγίανση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Ειδικότερα, όπως όλα δείχνουν στον Σκαραμαγκά, μετά από τον διπλό άγονο διαγωνισμό που έλαβε χώρα το προηγούμενο διάστημα, πάμε για «επανεκκίνηση». Σημαντικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν από το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο πρόκειται να επεκτείνει τη διάρκεια της ειδικής διαχείρισης.

Υπενθυμίζεται ότι στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου υποβλήθηκαν δύο προσφορές. Η μια από την Pyletech ύψους 15 εκατ. ευρώ και η άλλη από την Onex, ύψους 1 εκατ. ευρώ. Η Onex, δήλωσε ότι η προσφορά της ήταν «συμβολικού χαρακτήρα» προκειμένου η εταιρεία να διατηρήσει το έννομο δικαίωμα παρακολούθησης και επέμβασης στη διαδικασία, «όπου και όταν αυτό απαιτηθεί». Παράλληλα, έντονες αντιδράσεις υπήρξαν και από τους εργαζόμενους της ΕΝΑΕ, στο άκουσμα των προσφορών.

Επιπλέον, την προηγούμενη εβδομάδα η Pyletech Technologies επανέλαβε το ενδιαφέρον της για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς όπως σημείωσε σε ανακοίνωσή της: «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και αναμένουμε τις επόμενες αποφάσεις της ΕΝΑΕ και της ΕΤΑΔ».

Όσον αφορά τα ναυπηγεία Ελευσίνας, υπάρχει πρόοδος, αλλά σχετικά «αργή». Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες επικρατεί μια επικοινωνιακή «κόντρα» που έχει φτάσει μάλιστα μέχρι και στο… Μέγαρο Μαξίμου.

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξαν δύο επιστολές προς τον πρωθυπουργό, τα αρμόδια υπουργεία και φορείς και τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο από τον αντιπρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο των ναυπηγείων Ελευσίνας, Γιάννης Στεφάνου, όσο και από το Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας, εναντίον της οικογένειας Ταβουλάρη.

Αποτέλεσμα των εν λόγω επιστολών ήταν να υπάρξουν αλληλοκατηγορίες ανάμεσα σε Νίκο Ταβουλάρη- Πάνο Ξενοκώστα.

Β. Κοντομίχης

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ