Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤελικά άλλος είχε τη... φόρα

Τελικά άλλος είχε τη… φόρα

Όχι μια, αλλά πολλές φορές είχαμε γράψει στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η στρατηγική του από το Α έως το Ω ήταν λάθος. Ότι έπρεπε να το πάρει αλλιώς.

Είχαμε επισημάνει ότι ο γιαλός δεν ήταν στραβός, αλλά εκείνος στραβά αρμένιζε. Τότε κατέφευγαν στην γνώριμη τακτική της στρουθοκαμήλου. Έβαζαν το κεφάλι στο χώμα και πίστευαν ότι τα λάθη τους δεν φαινόντουσαν. Το χειρότερο όλων…πυροβολούσαν τον αγγελιοφόρο, γιατί δεν ήθελαν να διαβάσουν το μήνυμα.

Η ήττα του Αλέξη Τσίπρα, ήρθε τελικά με φόρα. Διότι δεν πήρε το μήνυμα του 2019. Ήταν το τελευταίο μήνυμα που του έστειλαν οι πολίτες, με σαφή εντολή. Αλέξη άλλαξέ τα όλα του είχαν πει δίνοντάς του την τελευταία ευκαιρία να απομακρύνει από τον ΣΥΡΙΖΑ κάθε τι τοξικό και να βρει κεντροαριστερά πατήματα.

Να γίνει μια σοβαρή εναλλακτική για τον ψηφοφόρο, που για τους δικούς του λόγους δεν ήθελε να ψηφίσει Μητσοτάκη και Νέα Δημοκρατία.

Αντίθετα ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε είδε, ούτε άκουσε, ούτε διάβασε το μήνυμα του 2019. Συνέχισε λες και ήταν κολλημένος στο 2015. Σαν να μην είχαν μεσολαβήσει 8 χρόνια από αυτήν την αναμέτρηση. Κατηγορούσε τους άλλους για αλαζονεία, όταν αυτή ξεχείλιζε από τα στελέχη του.

Έφτασε η εκπρόσωπός του, να ισχυρίζεται ότι εάν ο ελληνικός λαός δεν καταλάβει πόσο καλό είναι το πρόγραμμα τους, θα φταίει ο λαός και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας. Εαν αυτό δεν είναι έπαρση τότε ποιο ήταν; Αυτό το έλα Πρόεδρε με…φόρα; Μόνο που τη φόρα την είχε όπως αποδείχτηκε άλλος. Και τα λέμε όλα αυτά όχι για να το παίξουμε μετά Χριστόν προφήτες, αλλά γιατί είχαμε υπάρξει …προφήτες εγκαίρως και είχαμε προειδοποιήσει για αυτά που έρχονταν.

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παγιδευμένος, μέσα στις παγίδες που ο ίδιος έστησε για τους άλλους. Θα μπορούσα να αναφέρω μια σειρά από στρατηγικά λάθη, επιλογές που μπέρδευαν τους πολίτες και οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα σοκ για την Κουμουνδούρου. Αλλά θα αφήσω πρώτα τα αρμόδια κομματικά όργανα να απαντήσουν.

Και θα φανεί τότε εάν θέλουν να αλλάξουν πράγματι, ή αν παραμένουν αδιόρθωτοι. Ο τόπος χρειάζεται μια κανονική αντιπολίτευση. Μια αντιπολίτευση που θα είναι χρήσιμη στη δημοκρατία και στην κοινωνία.

Όχι μια αντιπολίτευση κολλημένη στο χθες και στα οράματα ενός νέου εμφυλίου. Μια αντιπολίτευση με επιχειρήματα και προγραμματικό λόγο. Εαν δεν μπορεί ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ας κάνουν στην μπάντα για να δημιουργηθεί μια νέα κεντροαριστερά. Διότι δυστυχώς από τις αντιδράσεις και τη…γραμμή των στελεχών του την επόμενη ημέρα, δείχνουν ότι εξακολουθούν και κινούνται όπως τους ζητά ο ακροδεξιός mediaαρχης τους. Που για άλλη μια φορά τους κατέστρεψε με τις εμμονές και τις ψεκασμένες θεωρίες του…

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ