Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑΣΩΜΑ & ΥΓΕΙΑΤα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Μπάρι σας παρουσιάζουν τον "αργυρό τουρισμό"

Τα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Μπάρι σας παρουσιάζουν τον “αργυρό τουρισμό”

Η προώθηση του «αργυρού τουρισμού», με την ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς Ελλάδας – Ιταλίας και τη δημιουργία νέων τουριστικών διαδρομών  του λαδιού, του κρασιού και των δημητριακών είναι ορισμένοι από τους στόχους του προγράμματος Silver Wellbeing project στη χώρα μας.

Το έργο Silver Wellbeing project  στοχεύει στην προώθηση του «ασημένιου τουρισμού» με την αξιοποίηση της μεσογειακής διατροφής και των τουριστικών διαδρομών ευζωίας.

Το πρόγραμμα το υλοποιούν η Πολυκλινική του Μπάρι (επικεφαλής), το Πανεπιστήμιο του Μπάρι, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ( Ιατρική σχολή) με υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή Παθολογίας κ. Βασίλειο Τσιμιχόδημο, το ‘Ιδρυμα Τεχνολογίας και ‘Ερευνας με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Ιατρικής Θεόδωρο Φώτση και το Κέντρο Καινοτομίας και Πολιτισμού «Innopolis».

Οι δράσεις που υλοποιήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου με τίτλο «Promoting Silver tourism through valorization of MED-diet and wellbeing routes in the CBC area – Silver Wellbeing» και ακρωνύμιο Silver Wellbeing (με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Interreg Greece – Italy 2014-2020) θα παρουσιαστούν στη διάρκεια της διαδικτυακής τελικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Απριλίου (10.00-13.00).

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα αποτελέσει μια χρυσή ευκαιρία να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό οι δράσεις και τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν από την τριετή και πλέον συνεργασία όλων των φορέων του έργου, με στόχευση την προαγωγή του τουρισμού των υπερηλίκων και ηλικιωμένων ατόμων της ευρύτερης περιοχής διαμέσου της υιοθέτησης της μεσογειακής διατροφής για την εξασφάλιση της ευεξίας.

Στη διαδικτυακή αυτή εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις που ανέλαβαν οι εταίροι του έργου, καθώς και οι προοπτικές του προγράμματος για νέες δράσεις μέσω του προγράμματος Interreg Ελλάδας-Ιταλίας.

Βασικοί συνεργάτες και κύριοι ομιλητές του έργου είναι:

-Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Πολυκλινική» του Μπάρι (επικεφαλής εταίρος),

-Πανεπιστήμιο Μπάρι,

-Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,

Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας FORTH,

Κέντρο Καινοτομίας και Πολιτισμού «Innopolis»

Το έργο και οι στόχοι του

H κύρια στόχευση του Silver Wellbein gproject είναι:

1.Η προώθηση του αργυρού τουρισμού

2.Η ανάδειξη της φυσική και πολιτιστικής κληρονομιάς Ελλάδας – Ιταλίας

3.Η υιοθέτηση μιας κουλτούρας υγείας – ευεξίας με βάση τη μεσογειακή διατροφή

4.Η δημιουργία νέων τουριστικών διαδρομών προώθησης του λαδιού, του κρασιού και των δημητριακών

5.Η δημιουργία ενός δικτύου ταξιδιωτικών πρακτόρων, παραγωγών και άλλων ενδιαφερόμενων σχετικά με τον αργυρό τουρισμό

6.Η δημιουργία εφαρμογών κινητών τηλεφώνων και εργαλείων σχετικών με τον τουρισμό, την μεσογειακή διατροφή, την υγεία και την ευεξία

Ανοιχτή εκδήλωση

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα, διοργανώνεται από τo Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με όλους τους Εταίρους του Silver Wellbeing και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή23 Απριλίου 2021 και ώρες 10:00-13:00.

Η εκδήλωση είναι δωρεάν για τους φορείς και τους επαγγελματίες του τουρισμού και κάθε ενδιαφερόμενο.

Η παρακολούθηση είναι διαθέσιμη μέσω του παρακάτω συνδέσμου: https://youtu.be/TY09_hByn4s

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ