Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤα ντέρμπι πριν τα play off θα κρίνουν πολλά στη Super League

Τα ντέρμπι πριν τα play off θα κρίνουν πολλά στη Super League

Πώς το λέει, το διάσημο ποδοσφαιρικό γνωμικό; “Τίποτα δεν έχει τελειώσει εάν δεν σφυρίξει για τελευταία φορά ο διαιτητής“. Πολύ σωστά, όμως αυτή η πραγματικότητα έχει πάρει διαφορετικές διαστάσεις στην εφετινή Stoiximan Super League. Καθώς όλα δείχνουν πως τίποτα δεν θα τελειώσει μέχρι την τελευταία αγωνιστική, της κανονικής περιόδου, όπως και των play off, σε ό,τι έχει να κάνει με την ανάδειξη, όχι απλά του νικητή ενός αγώνα αλλά, του πρωταθλητή.

Το πρόγραμμα που βρίσκεται μπροστά έχει πολλά ντέρμπι, πριν από εκείνα στα play off, που τότε έτσι κι αλλιώς θα είναι αρκετά. Τα τωρινά ωστόσο, αυτά της κανονικής περιόδου, μπορούν να μετρήσουν καθοριστικά. Στην απόσταση με την οποία οι ομάδες θα περάσουν μετά στα play off, όπως και στην ψυχολογία τους.

Ήταν αδύνατον ο Παναθηναϊκός να έβγαζε ολόκληρη σεζόν με οριακές νίκες, την ώρα που το ρόστερ του έχει κενά και οι αντίπαλοί του βελτιώθηκαν. Τα έχουμε υπερ-αναλύσει τα συμπτώματα της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ας περάουμε λοιπόν κατευθείαν στο ψητό!

Αφού σκόνταψε ο Παναθηναίκός στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα (1-0) και η ΑΕΚ με το 3-0 επί του Άρη βρίσκεται πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας, στο +2, η μάχη για τον τίτλο συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση.

Κατά συνέπεια, παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον το πρόγραμμα των τεσσάρων “μονομάχων“, όπως και οι εκτιμήσεις για ενδεχόμενες “γκέλες” τους.

Να δούμε καταρχήν λοιπόν το πρόγραμμά τους στις έξι αγωνιστικές της Super League που απομένουν, οι οποίες θα κρίνουν την τελική κατάταξη και θα μετρήσουν στην κούρσα προς τον τίτλο, στη διαδικασία των play off.

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ:

Η ΑΕΚ θα παίξει στις 5 Φεβρουαρίου εκτός έδρας με τον Ατρόμητο. Διόλου εύκολη αποστολή, κάτι που οι περιστεριώτες έχουν ήδη προλάβει να αποδείξουν κόντρα στους μεγάλους. Ακολουθεί ο θεωρητικά εύκολος αγώνας με τον Λεβαδειακό στις 13 Φεβρουαρίου, όμως αμέσως μετά η ομάδα του Αλμέϊδα πηγαίνει στην Τούμπα για ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της χρονιάς κόντρα στον ΠΑΟΚ στις 19 Φεβρουαρίου.

Ακολουθούν, στις 25 Φεβρουαρίου: ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης και στις 5 Μαρτίου: ΟΦΗ-ΑΕΚ, όμως η κανονική περίοδος θα ολοκληρωθει με ένα ακόμη ντέρμπι, αυτή τη φορά εντός έδρας με τον Ολυμπιακό, στις 12 Μαρτίου.

Οι δύο κολλητοί αγώνες, με ΟΦΗ στην Κρήτη και Ολυμπιακό στην Αγιά Σοφιά, θα παιξουν σημαντικό ρόλο για τη συνέχεια του “δικεφάλου”.

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού:

Την αγωνιστική που έρχεται, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Λαμία (5/02). Δεν υπάρχει ασφαλώς αλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης για τους “πράσινους”, που θέλουν και να ξεμπλοκάρουν την επίθεσή τους, η οποία βάζει γκολ με το σταγονόμετρο. Είναι άλλωστε η χειρότερη από τις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο. Η δεν βάζει καθόλου, όπως στην Τρίπολη (0-1), αλλά και εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ (0-3).

Μετά τη νίκη- υποχρέωση, η ομάδα του Γιοβάνοβτις ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη, στις 12 Φεβρουαρίου για να αναμετρηθεί με τον Άρη. Η συνέχεια, στις 18 Φεβρουαρίου, φέρνει στη Λεωφόρο το Βόλο και αμέσως μετά, στις 25 Φεβρουαρίου, το “τριφύλλι” δοκιμάζεται στο Γ. Καραϊσκάκης με τον Ολυμπιακό.

Το πρόγραμμα της κανονικής περιόδου ολοκληρώνεται με: 6 Μαρτίου Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός και 12 Μαρτίου Ατρόμητος-Παναθηναϊκός.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού:

Στις 5 Φεβρουαρίου το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός μπορεί κανείς να πει πως είναι η μισή χρονιά για την ομάδα του Μίτσελ. Διότι εάν περάσει από τη Θεσσαλονίκη, θα μπορεί να μιλάει με άλλη διάθεση για το πρωτάθλημα.

Στις 13 Φεβρουαρίου υποδέχεται τον Παναιτωλικό, στις 19 Φεβρουαρίου πηγαίνει στη Λαμία και στις 25 Φεβρουαρίου υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, σε ένα επίσης καθοριστικό παιχνίδι, στο οποίο για πρώτη φορά μετά από χρόνια οι “πράσινοι” έχουν στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στην προτελευταία αγωνιστική στις 5 Μαρτίου υποδέχεται τον Λεβαδειακό και στις 12 Μαρτίου πηγαίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια για το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Οι “ερυθρόλευκοι” θα δουν την πορεία τους να κρίνεται σε πολύ σημαντικό βαθμό από τρία ντέρμπι, τα δύο εκ των οποίων εκτός έδρας.

To πρόγραμμα του ΠΑΟΚ:

Ο “δικέφαλος” έχει δύο ντέρμπι στην κανονική περίοδο, στην έδρα του. Στοιχείο που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο για την αναβάθμιση των προσδοκιών της ομάδας. Στις 5 Φεβρουαρίου με τον Ολυμπιακό και στις 19 με την ΑΕΚ.

Τα άλλα ματς για την ομάδα του Λουτσέσκου: 13 Φεβρουαρίου: Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ, 25 Φεβρουαρίου: ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ, 5 Μαρτίου: ΠΑΟΚ-Ιωνικός και 12 Μαρτίου: Βόλος-ΠΑΟΚ.

Εάν σε αυτή τη φάση της σεζόν ο ΠΑΟΚ έχει “καθαρό” μυαλό μπορεί να καταφέρει πολλά.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ