Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΜΕΤΑΦΟΡΕΣΤέμπη: Νέα πρόσωπα στο «στόχαστρο» του ειδικού εφέτη ανακριτή

Τέμπη: Νέα πρόσωπα στο «στόχαστρο» του ειδικού εφέτη ανακριτή

Στο κάδρο των ανακρίσεων μπαίνουν νέα πρόσωπα, από τον ειδικό εφέτη ανακριτή που διερευνά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η ογκωδέστατη δικογραφία, συμπληρώνεται συνεχώς με νέα στοιχεία, ενώ ήδη έχουν κληθεί σε απολογία οι δύο σταθμάρχες και ο προϊστάμενός τους.

Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν και νέες διώξεις για το τραγικό δυστύχημα.

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής καλείται να διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο ο άπειρος σταθμάρχης Βασίλης Σαμαράς βρέθηκε μόνος του κατά τη διάρκεια της βάρδιας της 28ης Φεβρουαρίου, σε ένα πόστο κομβικό και με βαριές ευθύνες.

Η δικαστική έρευνα θα επικεντρωθεί και στα ανώτερα στελέχη του ΟΣΕ που ευθύνονται για την τοποθέτηση του Βασίλη Σαμαρά στην εν λόγω θέση ενώ παράλληλα θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες στελεχών της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ).

Εντωμεταξύ, την πρώτη μήνυση κατά παντός υπευθύνου και κατά πολιτικών προσώπων κατέθεσε μέσω του δικηγόρου της μία από τους τραυματίες του φονικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Τη μήνυση κατέθεσε μια 19χρονη φοιτήτρια που βγήκε ζωντανή από το φλεγόμενο δεύτερο βαγόνι του Intercity 62. Η 19χρονη νοσηλεύθηκε και τώρα παλεύει να σταθεί όρθια.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ