Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗΣΦΕΕ-«προΣfΕΕρουμε»: Στήριξη σε ευπαθείς ομάδες

ΣΦΕΕ-«προΣfΕΕρουμε»: Στήριξη σε ευπαθείς ομάδες

Ομπρέλα προστασίας για τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα, οι οποίοι φιλοξενούνται στις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων/Μεταναστών στο Κλειδί Σερρών, στη Μαλακάσα και στην Κόρινθο, δημιουργήθηκε με τη πρωτοβουλία κοινωνικής υπευθυνότητας «προΣfΕΕρουμε» του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

Η κάλυψη της απαραίτητης φαρμακευτικής αγωγής  της συγκεκριμένης ευάλωτης ομάδας αποτελεί αποτέλεσμα της συνέργειας του ΣΦΕΕ με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ.).

Επιδίωξη ήταν να ικανοποιηθούν οι  ανάγκες σε φαρμακευτικά σκευάσματα, υγειονομικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης σε παιδιά και σε άλλες ευπαθείς  κοινωνικά ομάδες, οι οποίες φιλοξενούνται σε Δομές και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας.

Την αρχή έκανε ο  Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός  καθώς εδώ και ένα χρόνο δραστηριοποιείται και σε Δομές Φιλοξενίας σε Κέντρα Υποδοχής & Ταυτοποίησης Προσφύγων και Μεταναστών ως αρωγός στην προσπάθεια της πολιτείας.

Ακριβέστερα, το προσωπικό και οι εθελοντές του προσφέρουν υπηρεσίες υγείας σε άτομα που διαβιούν στις Δομές, ο Ε.Ε.Σ. Με στόχο να απαλυνθεί η δυσχερής κατάσταση προσφύγων και μεταναστών ο Ε.Ε.Σ. παρέχει ιατρονοσηλευτική περίθαλψη και φαρμακευτική αγωγή στους ωφελούμενους, εκ των οποίων οι περισσότεροι δε διαθέτουν Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Ως εκ τούτου, δεν οι ιατροί δεν έχουν την δυνατότητα να προβούν στη συνταγογράφηση της αγωγής τους, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των φορέων.

Το κενό έρχεται να καλύψει η  πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε», η οποία υλοποιείται  από τα τέλη του 2016. Μέχρι σήμερα  έχει στηρίξει 14 περιοχές  στην Ελλάδα με φαρμακευτικό υλικό, αναλώσιμα, είδη πρώτης ανάγκης, φαρμακεία Α’ βοηθειών, σχολικά είδη και υλικά χειροτεχνίας. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά σεμινάρια Α’ βοηθειών και εθελοντισμού.

Αναφερόμενος στην συνεργασία ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Δρ. Αντώνιος Αυγερινός επεσήμανε ότι «ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο πλαίσιο της εθελοντικής αγαθοποιούς ανθρωπιστικής δυναμικής που έχει αναπτύξει συμπορεύεται με τον ΣΦΕΕ σε θέματα που στοχεύουν στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, καθώς επίσης στην ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα περιθωριοποίησης και απομονωτισμού ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και στην ενδυνάμωση του εθελοντικού ρεύματος στη χώρα μας».

Για την πρωτοβουλία ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου εξήγησε πως «σήμερα περισσότερο από ποτέ, η στήριξη ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων που φιλοξενούνται σε Δομές και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα υγείας, είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Μέσα από την πρωτοβουλία του «προΣfΕΕρουμε»ο ΣΦΕΕ και οι εταιρείες-μέλη του σε συνεργασία με τον Ε.Ε.Σ. στηρίζουν με φαρμακευτικά σκευάσματα και υγειονομικό υλικό τους ανθρώπους αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη. Στόχος μας να βοηθήσουμε όσο περισσότερους συνανθρώπους μας μπορούμε. Το ταξίδι μας αυτό σε όλη την Ελλάδα συνεχίζεται…»

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ