Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣΥΡΙΖΑ: το μεγάλο μας ...τσίρκο

ΣΥΡΙΖΑ: το μεγάλο μας …τσίρκο

Θα μπορούσαν να ήταν όλοι οι πρωταγωνιστές στο…Μεγάλο μας Τσίρκο. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι ήταν μέχρι πριν λίγα 24ωρα έτοιμοι να κυβερνήσουν τον τόπο. Και αναφέρομαι στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που με τις δηλώσεις τους έχουν αναδείξει όλα τα κουσούρια και τα ελαττώματα του κόμματός τους. Και αυτό γιατί αντί να συνειδητοποιήσουν το τις πταίει για την συντριβή τους, κατηγορούν τον ελληνικό λαό, που ψήφισε …λάθος, ακόμη και τους 17άρηδες, αλλά και δημιουργούν μια Βαβέλ που με μαθηματική ακρίβεια εάν συνεχιστεί θα τους οδηγήσει σε χαμηλότερο ποσοστό από αυτό που έλαβαν την Κυριακή.

Όλα ξεκίνησαν από μια δήλωση…σοκ του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Νίκου Ξυδάκη ο οποίος τόνισε ότι: «Ίσως σε ένα μέρος του πληθυσμού, μέσα στη συσκότιση, την παραπληροφόρηση και την ομίχλη στα μυαλά, υπάρχει ένα σύνδρομο “είμαστε θυρωροί της νύχτας”, ένα “σύνδρομο της Στοκχόλμης”» και πρόσθεσε:  «είτε οι νέοι  δεν έχουν καταλάβει οι ίδιοι, είτε δεν έχουν καταλάβει οι γονείς τους».  Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κώστας Ζουράρις ο οποίος μετά τις πρόσφατες δηλώσεις για τα «κωλόπαιδια των κολλεγίων» αυτή την φορά προχώρησε σε ανάλυση για την… ισότητα της ψήφου χαρακτηρίζοντας «εξωφρενικό» το ότι η ψήφος η δική του είναι ίση με την ψήφο ενός άγουρου 17αρη.

Σειρά πήρε ο Αντώναρος. «Εγώ έβλεπα μια διαφορά» είπε σχολιάζοντας   το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής συνεχίζοντας με την απάντησή του στο «γιατί Βαγγέλη Αντώναρε έλεγες “πάτε καλά”;». Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Αντώναρο, δεν έλεγε την αλήθεια στον ΣΥΡΙΖΑ «γιατί ήμουν ενταγμένος σε ένα κόμμα και έπρεπε να εναθαρρύνω, να δίνω ελπίδες να κρατώ ζεστούς τους ανθρώπους που έρχονται».

Ο εξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, άνοιξε κι άλλο την ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης ενθυμούμενος την περίφημη περίπτωση της δήθεν νεκρής Μαρίας στον Έβρο, μία υπόθεση η οποία δυσφήμισε αρχικά την Ελλάδα, αποδείχθηκε όμως ότι όχι μόνο δεν πέθανε 5χρονο κορίτσι στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά δεν υπήρξε και ποτέ τέτοιο πρόσωπο στην υπόθεση αυτή.

Σε άλλο σημείο, ο Γιώργος Τσίπρας είπε ότι «ο Ερντογάν από ό,τι φαίνεται κερδίζει τις δεύτερες εκογές αλλά δεν έπαψε να υπάρχει καθεστώς Ερντογάν. Όπως το ένα δεν ακυρώνει το τι είναι καθεστώς Ερντογάν έτσι και το 40% δεν αναιρεί όσα έχουν γίνει»

 «Σαφέστατα ο Αλέξης Τσίπρας έχει ευθύνη για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα» είπε ο Δημήτρης Βίτσας σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών. Σημείωσε ωστόσο ότι τώρα δεν είναι η ώρα να ανοίξει μια τέτοια κουβέντα στον ΣΥΡΙΖΑ.  Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας «είναι πολύ νέος ακόμα, είναι μόλις 49 ετών, κάποιοι ξεκινάνε τώρα την πολιτική τους καριέρα», ενώ σημείωσε πως ο ίδιος πήρε το κόμμα και το έκανε κυβέρνηση. «Σαφέστατα έχει και αυτός ευθύνη για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι έχει πρώτο λόγο για την επόμενη πορεία του κόμματος, δηλαδή αν θέλει να παραμείνει ή αν θέλει να φύγει», πρόσθεσε ο Δημήτρης Βίτσας.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος δεν κατάφερε να επανεκλεγεί βουλευτής, θέλησε να καυτηριάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη αναφορικά με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. «Μακάρι να ήταν τόσο απλό το θέμα, να πάρεις δύο – τρία πρόσωπα και να βάλεις πιο μπροστά. Ο  ΣΥΡΙΖΑ υπέστη μια ήττα η οποία ήταν εξωφρενικά μη αναμενόμενη και προσέθεσε ότι τις τελευταίες ημέρες μπήκαν αυτογκόλ πολύ θεαματικά. Αυτό ξεπερνά και τη φαντασία, συμπλήρωσε.

Θέση για την αναστάτωση που έχει προκληθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες μέρες, έπειτα από τις δηλώσεις Παπαδημούλη για την αξιοποίηση νέων στελεχών στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα και τις αιχμηρές απαντήσεις των Ρένας Δούρου και Νίκου Παππά, αλλά και από τοποθετήσεις άλλων στελεχών του κόμματος για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, πήρε ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος δεν ήταν υποψήφιος στις εκλογές και δεν συμμετέχει οργανωτικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, σε ανάρτησή του στο Twitter, πως «ο τόπος έχει ανάγκη όλους που παλεύουν για μια άλλη κοινωνία. Χρειάζεται ενωτικό κλίμα μέσα στην διαφορετικότητα, σαφείς προτάσεις, σχέδιο με όραμα, πρωτοβουλίες, άνοιγμα ψηφοδελτίων ενόψει των εκλογών, υπευθυνότητα, πατριωτισμό, στήριξη του πολιτισμού του διαλόγου».

Όπως είναι προφανές, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών – που έχει την δική του πολιτική κίνηση «Πράττω» αναφέρεται κυρίως στην ανάγκη να «ανοίξουν» τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι οι εκλογές γίνονται με λίστα  – με την συμπερίληψη στελεχών δικής του επιρροής.

Κλείνοντας, ο κ. Κοτζιάς ζήτησε από όσους εμπλέκονται στον δημόσιο διάλογο από τον ΣΥΡΙΖΑ να σοβαρευτούν. «Σοβαρευτείτε» έγραψε χαρακτηριστικά.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ