Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Συσπειρώνει τον κόσμο της Ναυτιλίας σε μια κοινή προσπάθεια στήριξης της...

ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Συσπειρώνει τον κόσμο της Ναυτιλίας σε μια κοινή προσπάθεια στήριξης της χώρας

Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, συσπειρώνει τον κόσμο της Ναυτιλίας σε μια κοινή προσπάθεια στήριξης της χώρας μέσα από πλήθος ενεργειών άμεσης αρωγής εκεί που υπάρχει ανάγκη. Τα μέλη και οι δωρητές της κάνουν αυτόν τον στόχο πραγματικότητα και συμμετέχουν στο σημαντικό αυτό έργο συλλογικής κοινωνικής προσφοράς.

Πρόγραμμα αντιμετώπισης της πανδημίας / Συνεχίζει η στήριξη της ναυτιλιακής κοινότητας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας πλήττει με δριμύτητα τη χώρα, η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, με τη συνεισφορά μελών της Ναυτιλίας, βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των ιατρών και των νοσηλευτών και όσων είναι στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης αυτής κατάστασης.

Σε συνέχεια των δωρεών προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το τρέχον διάστημα, σημαντική είναι η προσφορά για τις αυξημένες ανάγκες μεγάλων Νοσοκομείων Αναφοράς της Αττικής, όπως η παροχή μηχανημάτων και υλικών καθώς και η ενίσχυση εργασιών για την αναγκαία επέκταση θαλάμων ΜΕΘ στο Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, η χορήγηση απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού στα Νοσοκομεία ΣΩΤΗΡΙΑ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ καθώς επίσης η ενίσχυση της ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΤΖΑΝΝΕΙΟ στον Πειραιά με την παροχή μηχανημάτων και σημαντικής ποσότητας υγειονομικού υλικού.

Παράλληλα, μετά από αίτημα του Υπουργείου Υγείας, χορηγήθηκαν λόγω των έκτακτων συνθηκών και για την επείγουσα ανάγκη κάλυψης των νοσοκομείων, 50 συσκευές για τη θεραπεία αναπνευστικής ανεπάρκειας σε ασθενείς με Covid 19 αλλά και ειδικός εξοπλισμός που χρειάστηκε να εξασφαλισθεί ταχύτατα με σκοπό να συνεχιστεί απρόσκοπτα η μεταφορά και συντήρηση των εμβολίων καθώς και η υλοποίηση του έργου εμβολιασμών σε όλη τη χώρα.

Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, επίσης χρηματοδοτεί έξι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, με τις οποίες διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, μελετούν θεραπείες της νόσου Covid19, παρακολουθούν την εξέλιξη των επιδημικών κυμάτων της πανδημίας και των μεταλλάξεων αυτής και διενεργούν κλινικά προγράμματα για τα αποτελέσματα του εμβολιασμού και της ανοσίας στη χώρα μας.

Μια ακόμη σημαντική εξέλιξη για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας επετεύχθη με την υπογραφή δωρεάς 22 σύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων, 20 εκ των οποίων θα διατεθούν στο ΕΚΑΒ και 2 στην ΕΛΑΣ. Πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τα πρώτα ασθενοφόρα στην Ελλάδα που διαθέτουν φορείο ηλεκτρικής υποβοήθησης και κάθισμα μεταφοράς ασθενούς μηχανικής υποβοήθησης, χαρακτηριστικά ασθενοφόρων επόμενης γενιάς που αναβαθμίζουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ΕΚΑΒ προς όφελος του ασθενούς.

Προχωράει η ανακαίνιση των χώρων υγιεινής στα Νοσοκομεία της Αττικής

Παρόλες τις δυσκολίες που δημιουργεί η πανδημία, συνεχίζεται κανονικά η ανακαίνιση των χώρων υγιεινής των δημόσιων νοσοκομείων στην Αττική, βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινότητα και το αίσθημα αξιοπρέπειας των ασθενών.

Μετά την ολοκλήρωση των έργων στα νοσοκομεία ΛΑΙΚΟ, ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ και σύντομα ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ θα ακολουθήσουν οι εργασίες στα νοσοκομεία ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΌΣ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ και ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ενώ επίσης προχωρούν οι απαιτούμενες ενέργειες για τη συνέχιση του έργου στα επόμενα τρία νοσοκομεία ΑΤΤΙΚΟΝ, ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ και ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ.

Έργα δημοσίου ενδιαφέροντος / Δωρεά ταχυπλόων σκαφών στο Λιμενικό Σώμα με την αποκλειστική χρηματοδότηση μελών της ΕΕΕ

Για την ενίσχυση των επιχειρησιακών αναγκών του Λιμενικού Σώματος ευρύτερα, αλλά και ειδικότερα στο Ανατολικό Αιγαίο, έχουν παραδοθεί μέχρι σήμερα 8 από τα 10 συνολικά ταχύπλοα σκάφη RAFNAR TACTICAL 1100, τα οποία έχουν τεθεί σε πλήρη λειτουργία σε Κάλυμνο, Σάμο, Κω, Χίο, Μυτιλήνη και Καστελόριζο καθώς επίσης σε Αλεξανδρούπολη και Αγιο Ορος. Η δωρεά αυτή υλοποιείται με οικονομικούς πόρους που αντλήθηκαν ειδικά για αυτήν την ενέργεια και συγκεκριμένα χρηματοδοτείται από 12 μέλη της ΕΕΕ.

Επισιτιστική βοήθεια / Μηνιαία παροχή 3.700 πακέτων με είδη πρώτης ανάγκης σε οικογένειες που χρειάζονται βοήθεια

Πακέτα σίτισης με τυποποιημένα είδη τροφίμων και προσωπικής υγιεινής προσφέρει η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ κάθε μήνα σε 45 σημεία σε όλη την επικράτεια σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς για τη στήριξη πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών με ανήλικα τέκνα που βρίσκονται σε ανάγκη.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ενέργεια άμεσης συμπαράστασης σε συμπολίτες μας που για οικονομικούς ή και κοινωνικούς λόγους αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα διαβίωσης. Υπολογίζεται ότι συνολικά ωφελούνται κάθε μήνα πάνω από 12.000 άτομα σε περιοχές εντός και εκτός Αθηνών ενώ ιδιαίτερα συγκινητικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνονται από τις ωφελούμενες οικογένειες από όλη τη χώρα.

Αντιμετώπιση κρίσεων / Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Ελασσόνας

H Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ κινητοποιήθηκε για την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων με παροχή ειδών ιματισμού για τις επείγουσες πρώτες ανάγκες των πληγέντων σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τη δράση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ