Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣυνάντηση Α. Κατσανιώτη με την Ινδή ΥΦΥΠΕΞ

Συνάντηση Α. Κατσανιώτη με την Ινδή ΥΦΥΠΕΞ

Συνάντηση με την Ινδή υφυπουργό Εξωτερικών και Πολιτισμού Meenakshi Lekhi πραγματοποίησε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδια ατμόσφαιρα, επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο διμερών σχέσεων και διερευνήθηκε η προοπτική εμβάθυνσης και ενδυνάμωσης της διμερούς συνεργασίας, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στους μακραίωνους ιστορικούς και φιλικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες και επικεντρώθηκαν στη συνεργασία στον πολιτιστικό και μορφωτικό τομέα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις πολυπληθείς δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει οι δύο χώρες στο πλαίσιο του προγράμματος πολιτιστικής και εκπαιδευτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας για την περίοδο 2022-2026.

Επισημάνθηκε, επίσης, η σημασία της ανάδειξης και διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και η σπουδαιότητα προβολής ζητημάτων που αφορούν σε πολιτιστικά αγαθά που βρίσκονται στο εξωτερικό. Τέλος, αμφότερες οι πλευρές εξέφρασαν τη βούληση για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας στον πολιτιστικό και εκπαιδευτικό τομέα, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ