Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣΣυμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη «9th Athens International Tourism & Culture Expo...

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη «9th Athens International Tourism & Culture Expo 2022»

H Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στη Διεθνή Έκθεση «9th Athens International Tourism & Culture Expo 2022», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η έκθεση αφορούσε κυρίως σε επαγγελματίες τουρισμού, και στη διάρκεια των δύο πρώτων ημερών της διενεργήθηκαν περισσότερες από 30 συναντήσεις των στελεχών της Περιφέρειας Κρήτης με επαγγελματίες του τουρισμού, ευρωπαϊκών (Αγγλία, Γερμανία, Πολωνία, Ιταλία, Βουλγαρία, Πολωνία, Σερβία, Λιθουανία κτλ.) και άλλων χωρών (ΗΠΑ, Ισραήλ, Μπαχρέιν, ΗΑΕ, Ινδία). Το κύριο ενδιαφέρον στις συναντήσεις αυτές ήταν για ανεξάρτητους τουρίστες – επισκέπτες, συνεδριακό τουρισμό, τουρισμό πολυτελείας.

Οι επαγγελματίες από τις χώρες αυτές παράλληλα γεύτηκαν τοπικά κεράσματα και, πέραν του έντυπου υλικού της Περιφέρειας Κρήτης, έδειξαν ενδιαφέρον για το ψηφιακό προωθητικό υλικό καθώς και για τη δυνατότητα μέσα από την Πύλη www.incrediblecrete.gr  να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες τουρισμού οι οποίοι είναι καταχωρημένοι σε αυτήν, να αποκτήσουν πρόσβαση σε επιπλέον πληροφορίες για το νησί, αλλά και να αναπαράγουν το υλικό το οποίο είναι διαθέσιμο για την περαιτέρω προώθηση της Κρήτης.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκαν ομάδες σπουδαστών σχολών Τουρισμού και Διοίκησης αλλά και ιδιώτες στους οποίους τα στελέχη των τμημάτων τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης παρουσίασαν τις ομορφιές, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τα αξιοθέατα του νησιού. Στους σπουδαστές οι οποίοι ενδιαφέρονταν και για πρακτική άσκηση στις επιχειρήσεις της Κρήτης, έγινε ειδική αναφορά στο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Κρήτης. Επίσης, υπήρξε επαφή με συνεργάτες της Fraport για περαιτέρω προβολή της Περιφέρειας Κρήτης, στα έντυπα της εταιρείας με αξιοποίηση υλικού από το βιβλίο «Χειροποίητη Κρήτη».

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον Υπουργό Τουρισμού κ. B. Κικίλια. Το περίπτερο της έκθεσης επισκέφτηκαν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κ. Μουντζούρης και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βορείου Αιγαίου κ. Ν. Νύκτας.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν οι υπάλληλοι των τμημάτων τουρισμού Π.Ε. Λασιθίου Αναστασία Στεφανίδου και Π.Ε. Ρεθύμνου Γεώργιος-Νικόλαος Πανταζής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού-Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δρ. Κυριάκος  Κώτσογλου δήλωσε: «Στην ένατη διεθνή έκθεση τουρισμού και πολιτισμού της Αθήνας, η Περιφέρεια Κρήτης έπραξε το αυτονόητο. Αφενός μεν συμμετείχε σε μια από τις μεγαλύτερες εγχώριες εκθέσεις τουρισμού και αφετέρου παρουσίασε το πολυμορφικό προϊόν της στο διεθνές στερέωμα. Σε μια ακόμα χρονιά ρεκόρ για τον Κρητικό Τουρισμό, τα μάτια μας είναι στραμμένα στο εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ