Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΣτον MSCI από σήμερα η Τέρνα Ενεργειακή – Ξεπέρασε τα 100 εκατ....

Στον MSCI από σήμερα η Τέρνα Ενεργειακή – Ξεπέρασε τα 100 εκατ. ο τζίρος χθες

Στην κορυφή του rebalancing βρέθηκε η Τέρνα Ενεργειακή στη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς σημειώθηκαν πολύ μεγάλες εισροές λόγω της εισόδου της μετοχής από σήμερα Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στο δείκτη MSCI Standard Greece, που είναι εξαιρετικά καθοριστικός επενδυτικός «χάρτης» για τεράστια παθητικά χαρτοφυλάκια του εξωτερικού.

Η Τέρνα Ενεργειακή γίνεται από σήμερα η 9η μετοχή της ελληνικής αγοράς που συμμετέχει στον εν λόγω δείκτη και η 3η ενεργειακή μετά τις ΔΕΗ και Μυτιληναίος, ανεβάζοντας το εκτόπισμα του ενεργειακού τομέα στον MSCI.

Στη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή καταγράφηκαν σημαντικές εισροές καθώς διακινήθηκε τζίρος 106 εκατ. ευρώ μέσω όγκου 5,42 εκατ. τεμαχίων, η πλειονότητα των οποίων έλαβε χώρα μέσω μεγάλων πακέτων.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες είχαν γίνει μεγάλοι όγκοι και τζίροι στην Τέρνα Ενεργειακή, όμως χθες κορυφώθηκαν οι κινήσεις των διεθνών χαρτοφυλακίων. Μάλιστα, με τα 106 εκατ. ευρώ που διακίνησε χθες η Τέρνα Ενεργειακή, έκανε μόνη της το 37% του συνολικού τζίρου του ελληνικού χρηματιστηρίου! Παράλληλα, καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο φέτος τόσο στον FTSE 25 όσο και στον Mid Cap έχοντας απόδοση 43,6% από την αρχή του χρόνου. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας διαμορφώνεται στα 2,25 δισ. ευρώ που τη φέρνει στην 9η θέση στο σύνολο του Large Cap.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ