Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΣτον FTSE 25 πλέον η ElvalHalcor – Δύο μέλη στην «ελίτ» από...

Στον FTSE 25 πλέον η ElvalHalcor – Δύο μέλη στην «ελίτ» από τον όμιλο Viohalco

Στον FTSE 25 εισάγεται πλέον η μετοχή της ElvalHalcor, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του FinUpNews.gr της 27ης Απριλίου, όπου σημειώναμε πως μετά το placement του 6,66% όπου επιτεύχθηκε αύξηση του free float, ανοίγει πλέον ο δρόμος για τον Large Cap. ElvalHalcor: Στα 2 ευρώ το placement – Ανοίγει ο δρόμος για τον FTSE 25 | FinUpNews.gr

Σύμφωνα με την εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών του Χ.Α. λοιπόν, η ElvalHalcor εισάγεται στον FTSE 25 παίρνοντας τη θέση της Fourlis, η οποία πλέον θα βρίσκεται στον Mid Cap που «εκπροσωπεί» τη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Πλέον, ο όμιλος Viohalco έχει δύο εκπροσώπους στην… ελίτ του Χ.Α. κάτι που άλλος όμιλος δεν έχει σε αυτή τη φάση. Παράλληλα, υπάρχει και η άλλη θυγατρική, η Cenergy Holdings που είναι επιλαχούσα στον FTSE 25, ενώ στο πολύ πρόσφατο παρελθόν ήταν μέλος του εν λόγω δείκτη. Μάλιστα, αν συνεχίσει έτσι, δεν αποκλείεται στην επόμενη αναθεώρηση τον προσεχή Οκτώβριο να εισαχθεί και αυτή.

Επιλαχούσες μετοχές για τον FTSE 25 είναι οι Cenergy Holdings, Quest Συμμετοχών, Autohellas, ΟΛΘ και Κρι Κρι.

Στο Γενικό Δείκτη είχαμε τρεις προσθήκες και τρεις διαγραφές. Εισήχθησαν οι ElvalHalcor, Epsilon Net και Ελινόιλ, ενώ διαγράφηκαν οι Inform Λύκος, Centric και Intercontinental.

Στον Mid Cap πλην της Fourlis εισήχθη πλέον και η μετοχή του ΟΛΘ (ήταν και στο παρελθόν αλλά είχε διαγραφεί λόγω χαμηλής εμπορευσιμότητας), ενώ διαγράφηκαν οι Intercontinental και MIG. Επιλαχούσες μετοχές για τον Mid Cap είναι οι Reds (πρώην Καμπάς), Entersoft, Epsilon Net, Interlife και Αλουμύλ.

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύει μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής 18 Ιουνίου, ήτοι από τη Δευτέρα 21 Ιουνίου.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ