Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΣτον προαύλιο χώρο των ναών η περιφορά του Επιταφίου

Στον προαύλιο χώρο των ναών η περιφορά του Επιταφίου

Με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας, υποχρεωτικά self test για ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού λειτουργούν οι εκκλησίες.

Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.

Ο αριθμός των πιστών στους ιερούς ναούς ισχύει με την αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. με τα υγειονομικά μέτρα που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας) ενώ στους εξωτερικούς χώρους των ναών οι πιστοί πρέπει να τηρούν απόσταση 10 τ.μ., τήρηση των κανόνων υγιεινής και υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας.

Σήμερα η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού και πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, όπως τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας.

Η ακολουθία της Αναστάσεως θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ ενώ οι απογευματικές ακολουθίες θα τελεστούν μισή ώρα νωρίτερα. Από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Τετάρτη στις 6.30 μ.μ., την Μεγάλη Πέμπτη στις 5.30 μ.μ. και την Μεγάλη Παρασκευή (Επιτάφιος) στις 6.00 μ.μ.

Σε ό,τι αφορά το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο περιορισμός κυκλοφορίας είναι στις 10 το βράδυ έως και την ημέρα του Πάσχα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, ο περιορισμός αρχίζει στις 11 το βράδυ.

Την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο δύο ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα. Συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Όσον αφορά στις υπερτοπικές μετακινήσεις απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας έως τις 10 Μαΐου. Στην περίπτωση της Αττικής, η μετακίνηση δεν επιτρέπεται εκτός των ορίων της Περιφέρειας και από ή προς την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ