Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣτις εργασίες του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Πράγα ο Ν. Αναστασιάδης

Στις εργασίες του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Πράγα ο Ν. Αναστασιάδης

Στις εργασίες του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Πράγα συμμετέχει σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης. 

Κατά το σημερινό Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, οι ηγέτες των 27 κρατών μελών της ΕΕ θα ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, τον πόλεμο στην Ουκρανία, στη σκιά και της πρόσφατης παράνομης προσάρτησης ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία, το ενεργειακό ζήτημα και την οικονομία της ΕΕ.

Στις παρεμβάσεις του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να αναφερθεί σε όλα τα θέματα, προτείνοντας πρακτικές λύσεις προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, με ειδικότερη αναφορά στη δυνατότητα της Ανατολικής Μεσογείου – και της Κύπρου ιδιαίτερα για τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης.

Στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τον κ. Αναστασιάδη θα συνοδεύουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος, ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Πράγα κ. Αντώνης Θεοχάρους, η μόνιμη αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες κ. Χριστίνα Ράφτη και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Χθες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συμμετείχε στη Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που αποτελείτο από ηγέτες 44 χωρών της ευρωπαϊκής ηπείρου.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ