Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΜ. Λάτση: Γιατί επένδυσα στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Πέρασε το πακέτο για...

Μ. Λάτση: Γιατί επένδυσα στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Πέρασε το πακέτο για το 7,6%

Την επιβεβαίωση ότι το σημερινό πακέτο 7,6% των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πήγε σε χαρτοφυλάκιο συμφερόντων της κάνει με ανακοίνωσή της την Παρασκευή το μεσημέρι η κα Μαριάννα Λάτση. Πιο αναλυτικά, η επενδυτική εταιρεία Latsco Hellenic Holdings S.à r.l., συμφερόντων Μαριάννας Ι. Λάτση, απέκτησε σήμερα, 12 Μαρτίου 2021, συνολικά 7.858.571 μετοχές της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που αντιστοιχούν στο 7,6% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Latsco Hellenic Holdings, «η επένδυση σε έναν από τους δυναμικότερα αναπτυσσόμενους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους, όπως είναι ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, υποδηλώνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη των ελληνικών επενδυτικών κεφαλαίων προς την Ελλάδα, την ελληνική επιχειρηματικότητα και τους Έλληνες εργαζόμενους.

Η επένδυση στον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διευρύνει το υφιστάμενο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της κ. Μαριάννας Ι. Λάτση, η διαχείριση του οποίου γίνεται μέσω του LATSCO Family Office.

Οι επενδύσεις περιλαμβάνουν υφιστάμενες από δεκαετίες επενδύσεις στη ναυτιλία, τη διύλιση και εμπορία πετρελαιοειδών, την ενέργεια και την ακίνητη περιουσία, παράλληλα με μία σειρά από πρόσφατες, άμεσες και έμμεσες, επενδύσεις στους τομείς των υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών και ψηφιακής τραπεζικής, σε εταιρείες παροχής σύγχρονων υπηρεσιών ασφαλείας και κυβερνο-ασφάλειας, σε εταιρείες τεχνολογίας καθώς και στον τομέα της ψυχαγωγίας».

Το πακέτο πέρασε στην έναρξη της συνεδρίασης

Το πακέτο των 7.858.571 μετοχών πέρασε το πρωί της Παρασκευής λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης και συγκεκριμένα στις 10:33 π.μ., ενώ πραγματοποιήθηκε στην τιμή των 11,20 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή με premium περί το 20% συγκριτικά με την τιμή της μετοχής στο ταμπλό. Το ενώ το σύνολο της συναλλαγής ανήλθε στα 88 εκατ. ευρώ.

Πωλητής ήταν το ολλανδικό fund Reggeborgh Invest, το οποίο αποχωρεί – με σημαντικό μάλιστα κέρδος άνω του 100% από την εταιρεία. Θυμίζουμε ότι το Reggeborgh Invest όπως ανακοίνωσε επίσημα την Πέμπτη θα προχωρήσει σε αποεπένδυση από την εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, πουλώντας όλο το ποσοστό που ήλεγχε (28,81%). Ένα μεγάλο μέρος από το μερίδιο των Ολλανδών θα το αγοράσει ο κ. Γιώργος Περιστέρης, ο επικεφαλής και ιθύνων νους του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, υπό τη διοίκηση του οποίου η εταιρεία γιγαντώθηκε σε έναν όμιλο διεθνούς ακτινοβολίας.

Ο κ. Περιστέρης που έως σήμερα ήλεγχε 15,98% των μετοχών, σύμφωνα με πληροφορίες θα ανεβάσει το μερίδιό του λίγο πάνω από το 30%, χωρίς όμως να φτάνει στο 33%. Παράλληλα, το υπόλοιπο ποσοστό θα το απορροφήσουν φίλια χαρτοφυλάκια εφοπλιστικά και άλλα χαρτοφυλάκια και επενδυτές μεγάλου βεληνεκούς που διαβλέπουν τις προοπτικές του ομίλου.

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ επιβεβαιώνουν την ελκυστικότητα ενός ομίλου που το συνολικό του αποτύπωμα των έργων και των επενδύσεων προσεγγίζει σχεδόν τα 5 δισ. ευρώ, καθιστώντας τον βασικό πυλώνα της εθνικής προσπάθειας για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Απ. Σκουμπούρης

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ