Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΣτην Zofrank Holdings, συμφερόντων Δ. Μελισσανίδη πέρασε η «Ναυτεμπορική»

Στην Zofrank Holdings, συμφερόντων Δ. Μελισσανίδη πέρασε η «Ναυτεμπορική»

Η εταιρεία Zofrank Holdings Co ltd που σύμφωνα με πληροφορίες είναι συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη πέρασε ο ιστορικός τίτλος της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», η ιστοσελίδα Naftermporiki.gr καθώς και το πιεστήριο, με το τίμημα να διαμορφώνεται στα 7 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για την – μετά από αρκετά χρόνια καθυστερήσεων και αναβολών – ολοκλήρωση της διαδικασίας του πλειστηριασμού του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Η Zofrank Holdings Co ltd απέκτησε τον τίτλο της εφημερίδας, ενώ τα κτήρια της εταιρείας αποκτήθηκαν από την εταιρεία Cairo Estate της Do Value.

Ενδιαφέρον για την απόκτηση τόσο της εφημερίδας όσο και της ομότιτλης ενημερωτικής ιστοσελίδας υπήρξε και από την πλευρά της εταιρείας Alter Ego του κ. Β. Μαρινάκη όσο και από την εισηγμένη εταιρεία Τεχνική Ολυμπιακή. Η διαδικασία του πλειστηριασμού περιλάμβανε δύο διαγωνισμούς.

Ο πρώτος αφορούσε τα ακίνητα της εταιρείας τα οποία βρίσκονται σε Παιανία (πιεστήριο σε έκταση 13 στρεμμάτων), Λένορμαν (γραφεία της εφημερίδας και του site) και Θεσσαλονίκη τα οποία και πουλήθηκαν σε εταιρεία της Do Value. Ο δεύτερος διαγωνισμός στον οποίο επικράτησε η Ζοfrank Holding Co ltd αφορά τους τίτλους της ιστορικής εφημερίδας, των ιστοσελίδων της και το πιεστήριο.

Παράλληλα, ένας τρίτος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί για τη θυγατρική Pestaola Media. Η «Ναυτεμπορική» είχε δάνειο 6 εκατ. ευρώ στην Eurobank ενώ περίπου ανάλογου ύψους ήταν και οι οφειλές που είχε σε ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο.

Ιστορία 97 ετών

Η «Ναυτεμπορική» είναι η πιο ιστορική οικονομική εφημερίδα της χώρας, ενώ και το portal Naftemporiki.gr είναι από τα πρωτοπόρα στην Ελλάδα. Η «γέννηση» της Ναυτερμπορικής έγινε το 1924, όταν τα αδέρφια Γιώργος και Πάνος Αθανασιάδη, τύπωσαν ένα 4σέλιδο φυλλάδιο υπό τον τίτλο «Ναυτικόν και Εμπορικόν Δελτίον», περιέχοντας όλα τα νέα για τα εμπορεύματα που διακινούνταν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Έτσι, γεννήθηκε η ιστορία του οικονομικού τύπου στην Ελλάδα, ενώ σταδιακά οι σελίδες αυξήθηκαν και η ύλη εμπλουτίστηκε.

Κατά τη διάρκεια της κατοχής το «Ναυτικόν και Εμπορικόν Δελτίον» διέκοψε την έκδοσή του και επανεκδόθηκε στις 8 Μαρτίου 1945, ενώ στις 2 Αυγούστου 1948 μετονομάστηκε σε «Ναυτεμπορική» και μετέφερε την έδρα της στη περιοχή της Κολοκυνθούς. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών η εταιρεία εισήχθη στις 8 Μαρτίου 2000, ενώ το 2007 εγκατέστησε νέα σύγχρονη εκτυπωτική μονάδα στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στο Κορωπί αναλαμβάνοντας και την παραγωγή εντύπων τρίτων.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ