Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΣτα 10 μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου ο Πειραιάς

Στα 10 μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου ο Πειραιάς

Στα δέκα κορυφαία λιμάνια του κόσμου κατατάσσεται για ακόμα μια χρονιά ο Πειραιώς, όπως σημειώνει η έρευνα “2021 Xinhua-Baltic International Shipping Centre Development (ISCD) Index report”.

Ειδικότερα και όπως αναφέρει η έρευνα, η περιοχή του Πειραιά/Αθήνας διατήρησε για δεύτερο συνεχόμενο έτος την όγδοη θέση στην κατάταξη των μεγαλύτερων ναυτιλιακών κέντρων. Υπενθυμίζεται πως το 2019 βρισκόταν στην δέκατη θέση.

Κορυφαίο ναυτιλιακό κέντρο αναδείχτηκε για ακόμα μια χρονιά η Σιγκαπούρη. Από εκεί και πέρα στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Λονδίνο και ακολουθούν, κατά σειρά, η Σαγκάη, το Χονγκ Κονγκ, το Ντουμπάι, το Ρότερνταμ, το Αμβούργο, η Νέα Υόρκη/Νιου Τζέρσεϋ και δέκατο το Νινγκμπό-Ζουσάν στην Κίνα.

Σημειώνεται πως ο Xinhua-Baltic International Shipping Centre Development Index, είναι ένας ανεξάρτητος δείκτης που κατατάσσει τις διάφορες περιοχές του κόσμου που προσφέρουν ναυτιλιακές και λιμενικές υπηρεσίες σε μια λίστα ανάλογα με το μέγεθος του λιμανιού, τα φορτία που εξυπηρετεί, τις επιχειρήσεις που φιλοξενεί και προσφέρει υπηρεσίες (μεσιτείας, νομικές, χρηματοοικονομικές, ασφαλιστικές, προμήθειες, κατασκευαστικές, κτλ.) στη ναυτιλιακή βιομηχανία κτλ.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ