Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΣταθερότητα και... μύρισε εκλογές συμβαδίζουν;

Σταθερότητα και… μύρισε εκλογές συμβαδίζουν;

Η δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Καλλιθέα, και το… μύρισε εκλογές, αλλά και μια σειρά από κινήσεις του πυροδότησαν για άλλη μια φορά τα σενάρια του να πάμε νωρίτερα σε εκλογική αναμέτρηση. Οι περιοδείες του και η εμφάνισή του σε lisfe style εκπομπή συγκλίνουν ότι μέσα του έχει πάρει απόφαση να μην φτάσει μέχρι τον Ιούλιο, που θεωρητικά λήγει η συνταγματική θητεία της κυβέρνησης.

Αυτό είναι το ένα δεδομένο και πλέον αρχίζει και θυμίζει τον περιβόητο μύθο του Αισώπου με τον βοσκό. Ως γνωστόν ο βοσκός ήθελε να… έχει σε ετοιμότητα τους συναδέλφους του, φωνάζοντας λύκοι στα πρόβατά μου, αλλά η πλάκα επειδή επαναλήφθηκε όταν πήγαν οι λύκοι στην πραγματικότητα στα πρόβατά του, κανείς δεν έσπευσε να τον βοηθήσει.

Ετσι λοιπόν και στη θητεία αυτής της κυβέρνησης τα σενάρια των πρόωρων εκλογών έχουν ακουστεί αρκετές φορές, στην πορεία διαψεύστηκαν και τώρα ακούγονται ξανά.

Δεν ξέρω εάν αυτό είναι ένα δόλωμα για να τσιτώνει από τη μια την αντιπολίτευση για να τρέχει να… προλάβει, ή από την άλλη στόχο έχει την εσωκομματική αντιπολίτευση, ώστε να μην γκρινιάζει. Το βέβαιο είναι ότι αυτή η τακτική κάνει ζημιά στην οικονομία και κυρίως σε αυτούς που σκέπτονται είτε να επενδύσουν στη χώρα, είτε να προγραμματίσουν τις κινήσεις τους.

Και επειδή ο κ. Μητσοτάκης, επανειλημμένα έχει δηλώσει “θεσμικός παίκτης” εκτιμώ ότι οι φράσεις…μύρισε εκλογές πρέπει να ντυθούν με θεσμικότητα. Ο πρωθυπουργός εάν σκοπεύει να πάει σε εκλογές, οφείλει το συντομότερο να ανακοινώσει την ημερομηνία τους.

Οι διαρροές και τα σενάρια με ημερομηνίες, μπορεί να… πουλάνε θεωρητικά, αλλά κάνουν μεγάλη ζημιά στην οικονομία. Και το κυριότερο δείχνουν έναν Μητσοτάκη να… παίζει με τις ημερομηνίες και να μην τηρεί το σεβασμό στο πολιτικό σύστημα. Μπορεί να είναι προνομία του εκάστοτε πρωθυπουργού, το πότε θα πάει σε πρόωρες εκλογές, αλλά ο κ. Μητσοτάκης δεν πρέπει να γίνει Τσίπρας. Διότι ως γνωστόν ο Πρόεδρους του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε ότι δεν θα πάει σε πρόωρες εκλογές το 2015, αλλά αφού εξαπάτησε τους συνομιλητές του, έστησε κάλπες.

Θέλω να πιστεύω ότι ο σημερινός πρωθυπουργός δεν θα λειτουργήσει έτσι. Θα φροντίσει το συντομότερο να ξεκαθαρίσει το τοπίο, εάν λέμε έχει αποφασίσει να πάει στις κάλπες. Οσο το αφήνει και σέρνεται μόνο κακό κάνει. Και στον εαυτό του και στο πολιτικό σύστημα. Σταθερότητα και… μυρίζει εκλογές είναι έννοιες ασύμβατες. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που απαιτούνται καθαρές λύσεις.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ