Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣπυρόπουλος: Ο Μητσοτάκης μέσα στην τετραετία έχει ζητήσει 4 μεγάλες συγγνώμες

Σπυρόπουλος: Ο Μητσοτάκης μέσα στην τετραετία έχει ζητήσει 4 μεγάλες συγγνώμες

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος μίλησε στον Τ/Σ ΟΝΕ.

Αναφερόμενος στις συνέπειες του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, επισήμανε ότι κλονίστηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο κράτος. Ειδικότερα για την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής επισήμανε: «Ακούσαμε τον κ. Καραμανλή και τον κ. Σπίρτζη και πραγματικά αναρωτιόμασταν πως γνώριζαν όλοι τις τεράστιες ελλείψεις που υπήρχαν και δεν προστάτευσαν τους πολίτες. Αντί να επιβλέπουν την υλοποίηση της Σύμβασης 717, που έπρεπε να είχε υλοποιηθεί από το 2016-2017, έρχονται τώρα ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τσακώνονται εάν η επίμαχη Σύμβαση υλοποιήθηκε κατά 70% ή 75%.»

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε και την προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τις Ανεξάρτητες Αρχές τονίζοντας: «Ποια είναι η διασφάλιση απέναντι σε μία κακή κυβέρνηση και σε έναν κακό Υπουργό; Είναι οι ανεξάρτητες αρχές τις οποίες θέσπισε το ΠΑΣΟΚ . Η ΡΑΣ έβγαλε πόρισμα μετά την τραγωδία. Η επικεφαλής της ΡΑΣ που διορίστηκε στη θέση αυτή με κομματικά κριτήρια του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν άλλαξε τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας;»

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ανέδειξε τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού για την κατάσταση στους σιδηροδρόμους, σημειώνοντας: «Η κυβέρνηση που βρίσκεται τέσσερα χρόνια στην εξουσία έχει τεράστιες ευθύνες. Ο πρωθυπουργός λέει ότι μέχρι τέλη Σεπτέμβρη θα ολοκληρώσουν την επίμαχη Σύμβαση 717. Θα ολοκληρώσουν μέσα σε τρεις μήνες όσα δεν έκαναν σε τέσσερα χρόνια; Αυτό σημαίνει ή ότι είναι ανίκανοι ή ότι δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τις μεταφορές. Η συνέντευξη του πρωθυπουργού είναι η παραδοχή ότι στον τομέα των μεταφορών δεν έκαναν απολύτως τίποτα.» Για την τοποθέτηση του κ. Καραμανλή στα ψηφοδέλτια είπε: «Είναι συνυπεύθυνος και έχει την κυριότερη ευθύνη ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη».

Απαντώντας στο ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας τόνισε ότι όποια συζήτηση θα γίνει με βάση το ανανεωμένο Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και τόνισε: «Για εμάς η απόλυτη προτεραιότητα της επόμενης ημέρας των εκλογών είναι να σχηματιστεί μία κυβέρνηση και να υπάρχει σταθερότητα στην χώρα. Εμείς θέλουμε να υπάρχουν σημαντικές προοδευτικές αλλαγές αλλά θέτουμε και προτεραιότητα ποιες πρέπει να είναι αυτές. Για εμάς το κοινωνικό κράτος, η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική ασφάλεια και αλληλεγγύη είναι βασικές τομές.»

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ παρουσίασε τις βασικές προτάσεις διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος αλλαγής: «Αναδείξαμε πρώτοι το πιο σοβαρό πρόβλημα στα μεγάλα αστικά κέντρα, την κοινωνική κατοικία. Είδαμε νέα αύξηση των ενοικίων μέσα στον χρόνο κατά 12%. Δεν ασχολήθηκε κανείς με αυτό, ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε ο κ. Τσίπρας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας, είναι η υπογεννητικότητα. Δεν μπορεί ένα νέο ζευγάρι να νοικιάσει ένα σπίτι για να κάνει οικογένεια και παιδιά. Πρέπει αυτή να είναι προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή, μία νέα οικονομική κρίση είναι προ των πυλών, αφού το ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών είναι πάλι αρνητικό. Η ελληνική οικονομία δεν είναι ανθεκτική, παραγωγική και εξωστρεφής».

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος διέψευσε και τους ισχυρισμούς του Πρωθυπουργού περί δήθεν άρνησης του Νίκου Ανδρουλάκη να τον συναντήσει: «Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε απόλυτο πανικό. Εάν ο κ. Μητσοτάκης ήθελε πραγματικά να συναντήσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, υπάρχει επίσημη διαδικασία πρόσκλησης. Αυτό δεν έγινε ποτέ».

Υπογράμμισε δε ότι Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έχουν χάσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, μετά τα σκάνδαλα των υποκλοπών και τις απόπειρες χειραγώγησης των θεσμών: «Ο κ. Μητσοτάκης μέσα στην τετραετία έχει ζητήσει 4 μεγάλες συγγνώμες, για τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Αττική και Εύβοια, για την παράλυση του επιτελικού κράτους με τις χιονοπτώσεις, για το σκάνδαλο των υποκλοπών και για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Σε όλες αυτές τις συγγνώμες, δεν ακολούθησε η κάθαρση και η δικαιοσύνη. Ακόμα και σήμερα προσπαθούν να μην μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια, να μην τιμωρηθούν όσοι έφταιγαν και να μην γίνουν πραγματικές τομές στο κράτος. Για ποια εμπιστοσύνη να μιλήσουμε; Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει την αξιοπιστία του απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Ισχυρίστηκε ότι θα δημιουργήσει ένα επιτελικό κράτος με επάρκεια, σε αντίθεση με την παρέα του κ. Τσίπρα, που έκανε παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Όμως, εφήρμοσε τα ίδια ακριβώς, με τον ανιψιό του πρωταγωνιστή στο παρακράτος που είχε δημιουργήσει στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως αποδεικνύεται και στην τραγωδία των Τεμπών, σε όλους τους Οργανισμούς, αντί για τους εκλεκτούς είχαν κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς ικανότητες και εμπειρία».

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος για τη συμμετοχή σε μία κυβέρνηση με επικεφαλής τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, ξεκαθάρισε: «Εμείς θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τις πολιτικές δυνάμεις που νομίζουμε ότι μπορούμε να συζητήσουμε το πρόγραμμά μας, γιατί προέχει το καλό του ελληνικού λαού. Το ΠΑΣΟΚ έχει την εμπειρία και τα νέα πρόσωπα να αναλάβουν αυτή τη μεγάλη ευθύνη. Μόνο εάν ο ελληνικός λαός μας δώσει τη δύναμη, με ένα μεγάλο διψήφιο ποσοστό. Και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας δεν τίμησαν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Ήταν δύο κυβερνήσεις που πήγαν την Ελλάδα πίσω. Και οι δύο απογοήτευσαν τους Έλληνες πολίτες. Αν μας ζητάτε να τους επαναφέρουμε εμείς από το παράθυρο, δεν θα το κάνουμε».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ