Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣουδάν: Ο στρατός καλεί τους απόστρατους και τους έφεδρους να καταταγούν

Σουδάν: Ο στρατός καλεί τους απόστρατους και τους έφεδρους να καταταγούν

Σε κάλεσμα προς τους έφεδρους και τους απόστρατους να καταταγούν στις τάξεις του στρατού προχώρησαν χθες οι ένοπλες δυνάμεις του Σουδάν, εν μέσω του πολέμου που ξέσπασε τη 15η Απριλίου με τους παραστρατιωτικούς των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ).

Το προσκλητήριο στους εφέδρους και στους απόστρατους να παρουσιαστούν στο πλησιέστερο στρατόπεδο προφανώς έχει σκοπό να ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις, την ώρα που οι σποραδικές εχθροπραξίες συνεχίζονται παρά την δεκαήμερη εκεχειρία που υποτίθεται ότι τέθηκε σε εφαρμογή από τη Δευτέρα.

Παρά το ότι η Σαουδική Αραβία και οι ΗΠΑ, οι κυβερνήσεις των οποίων μεσολάβησαν για να συναφθεί η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και επιτηρούν την εφαρμογή της, ανέφεραν πως η συμμόρφωση των πλευρών βελτιώνεται, οι κινήσεις τους υποδεικνύουν πως ετοιμάζονται για μακρά σύρραξη.

Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων διαβεβαίωσε πως η κατάταξη θα γίνει εθελοντικά, αν και η σουδανική νομοθεσία ορίζει πως οι έφεδροι και οι απόστρατοι μπορεί υπό προϋποθέσεις να καταταγούν ξανά υποχρεωτικά.

Η στρατιωτική θητεία στο Σουδάν είναι υποχρεωτική για τους ενήλικους· διαρκεί δυο χρόνια.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ