Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΣκλαβενίτης: Ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας κάνει (νέες) αυξήσεις

Σκλαβενίτης: Ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας κάνει (νέες) αυξήσεις

Αποτελώντας (μακράν) τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας καθώς απασχολεί 29.500 εργαζόμενους, τόσους όσους ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ελληνικής επιχειρηματικότητας δεν απασχολούσε ελληνική εταιρεία, είτε κρατική, είτε δημόσια, η αλυσίδα Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης (ΕΥΣ), προχωρά σε νέες παροχές στους εργαζομένους της.

Πιο αναλυτικά, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ προχωρά σε αυξήσεις μισθών για τους εργαζόμενους που λαμβάνουν μικτές αποδοχές έως 1.350 ευρώ, καθώς και σε σειρά νέων παροχών. Μάλιστα, οι αυξήσεις αυτές θα έχουν άμεση ισχύ, καθώς «τρέχουν» ήδη από το μισθό του Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, από την 1η Νοεμβρίου 2022 το μισθολόγιο έως ως εξής:

Αύξηση αποδοχών ποσοστού έως 5,50% σε εργαζομένους με συνολικές μηνιαίες μικτές αποδοχές μέχρι 870 ευρώ.

Αύξηση αποδοχών ποσοστού έως 5% σε εργαζομένους με συνολικές μηνιαίες μικτές αποδοχές μέχρι 930 ευρώ.

Αύξηση αποδοχών ποσοστού 4% σε εργαζομένους με συνολικές μηνιαίες μικτές αποδοχές μέχρι και 1.300 ευρώ.

Αύξηση αποδοχών έως 50 ευρώ/μηνιαίως σε εργαζόμενους με συνολικές μηνιαίες μικτές αποδοχές από 1.301 ευρώ έως 1.350 ευρώ, με ανώτατο όριο το ποσό των 1.350 ευρώ.

Επίσης, η Σκλαβενίτης προχωρά σε χορήγηση έκτακτης παροχής ποσού 200 ευρώ με άμεση ισχύ για κάθε έναν από τους 29.500 εργαζόμενους με τη μορφή διατακτικών, συνολικού ύψους 5,9 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, από τη Δευτέρα 28/11/2022 αυξάνεται για όλους τους εργαζόμενους:

Το ποσοστό έκπτωσης για αγορές ειδών ευρείας κατανάλωσης από τα καταστήματα της επιχείρησης από 5% σε 7%, η οποία αντιστοιχεί – σύμφωνα με υπολογισμούς της εταιρείας – σε επιπλέον ετήσιο κόστος 2 εκατ. ευρώ.

Το ετήσιο όριο αγορών ανεβαίνει από 6.000 ευρώ σε 7.000 ευρώ, ενώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους εργαζόμενους, καθώς και για τους εργαζόμενους γονείς με τέκνα με ειδικές ανάγκες το ετήσιο όριο αυξάνεται από τις 7.000 ευρώ αυξάνεται στις 8.000 ευρώ.

Η Σκλαβενίτης προσφέρει και άλλες παροχές στους εργαζομένους της, όπως ομαδικό πρόγραμμα ασφάλισης ζωής και υγείας, δωροεπιταγές, επιδόματα γάμου, επιδόματα πολυτεκνίας κ.ο.κ.

Άνοιξε το νέο Hypermarket στη Νέα Φιλαδέλφεια (πρώην Renault)

Παράλληλα, ξεκίνησε τη λειτουργία του και το νέο μεγάλο (Hypermarket) κατάστημα της εταιρείας Σκλαβενίτη στη Νέα Φιλαδέλφεια, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο που επί χρόνια ήταν η αντιπροσωπεία της Renault στην Ελλάδα, πλησίον της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας, επί της οδού Λαχανά.

Το ακίνητο είχε μείνει για πολλά χρόνια «κουφάρι» ενώ εξαγοράστηκε προ διετίας από την αλυσίδα έναντι 11 εκατ. ευρώ και ανακατασκευάστηκε ολοσχερώς. Πρόκειται για το 33ο hypermarket της αλυσίδας, συνολικής έκτασης 16.500 τ.μ., με εκθεσιακούς χώρους 4.700 τ.μ., το οποίο θα απασχολεί περισσότερους από 230 ανθρώπους.

Το νέο hypermarket είναι σε λίαν κομβικό σημείο και φιλοδοξία της διοίκησης είναι να καταστεί ένα από τα πλέον προσοδοφόρα της εταιρείας. Διαθέτει δύο υπόγεια parking και ένα πάρκινγκ στο δώμα, με συνολικά 230 θέσεις στάθμευσης.

Επίσης διαθέτει όλα τα βασικά τμήματα και επιπλέον Αρτοζαχαροπλαστείο, Ιχθυοπωλείο, Έτοιμα Φαγητά, Τμήμα Beauty, Βιβλιοπωλείο, Παιχνίδια, Είδη σπιτιού και εποχικά είδη, Καφετέρια, Παιδότοπο, Ανθοπωλείο.

Το εν λόγω κατάστημα είναι υψηλής ενεργειακής απόδοσης, καθώς περιλαμβάνει φωτοβολταϊκό πάρκο με πάνω από 500 πάνελ στο στέγαστρο του κτιρίου με σύστημα net metering, φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και συστήματα ενεργειακής διαχείρισης του κτιρίου.

Η εν λόγω αναπτυξιακή κίνηση εντάσσεται στο συνολικό επενδυτικό πλάνο της Σκλαβενίτης το οποίο εστιάζει σταθερά στην αναβάθμιση του δικτύου των καταστημάτων της, στην λειτουργία νέων σημείων και στην επέκταση του Σκλαβενίτης eMarket.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ