Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΣΙΔΜΑ: Πτώση 7,1% στον κύκλο εργασιών το εννεάμηνο- Αλλαγή επωνυμίας

ΣΙΔΜΑ: Πτώση 7,1% στον κύκλο εργασιών το εννεάμηνο- Αλλαγή επωνυμίας

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ΣΙΔΜΑ διαμορφώθηκε στα € 94.1 εκ. ή 7,1% χαμηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, ενώ μαζί με τις πωλήσεις αντιπροσωπείας διαμορφώθηκε στα € 115,4 εκ. από € 126,5 εκ. μειωμένος κατά 8,8% σε σχέση με πέρυσι.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο Όμιλος, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 3.515 χιλ. από € 3.457 χιλ. πέρυσι, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε ζημιές € 1.902 χιλ. από € 1.086 χιλ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η διαφορά στα αποτελέσματα προ φόρων οφείλεται εξ ολοκλήρου στην αναδιάρθρωση μέρους του δανεισμού της Μητρικής, που έλαβε χώρα πέρυσι, απόρροια των διαπραγματεύσεων της εταιρείας με τις τράπεζες.

Όσον αφορά την καθαρή δανειακή θέση του Ομίλου, βελτιώθηκε κατά € 3,6 εκ. σε σχέση με την 30/06/2020 ενώ η Καθαρή του Θέση βελτιώθηκε κατά € 7,9 εκ. σε σχέση με την 30/06/2020, γεγονός που οφείλεται στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με εισφορά σε είδος των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της ΜΠΗΤΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΕΒΕ ύψους € 8 εκ..

Αναφορικά με την επίδραση του Covid-19 και των περιοριστικών μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση στην Ελληνική επικράτεια,  ένα σύνολο παραγόντων όπως:

  1. οι δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις με σαφή επίδραση στον κατασκευαστικό κλάδο και άρα στη ζήτηση χαλυβουργικών προϊόντων,
  2. η αύξηση των τιμών πρώτων υλών με την ταυτόχρονη βελτίωση του περιθωρίου μικτού κέρδους του Ομίλου, και
  3. η απορρόφηση στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της ΜΠΗΤΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΕΒΕ

οδήγησαν στην ελάχιστη δυνατή επίπτωση στα αποτελέσματα του όπως αναφέραμε και παραπάνω. 

Πλησιάζοντας προς το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους και εν μέσω του ασταθούς περιβάλλοντος της πανδημίας, η ΣΙΔΜΑ συνεχίζει να εστιάζει στην ασφάλεια του προσωπικού της και των συνεργατών της λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Το δεύτερο lockdown δεν αναμένεται να επηρεάσει τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου λόγω του συντονισμένου προγραμματισμού της διοίκησης και των παραγόντων που αναφέραμε παραπάνω.

Αλλαγή επωνυμίας για τη ΣΙΔΜΑ

Παράλληλα, η εταιρεία “Σιδηρεμπορική Μακεδονίας ΣΙΔΜΑ Α.Ε.” ενημερώνει το επενδυτικό κοινό μέσω ανακοίνωσής της ότι στις 3 Δεκεμβρίου η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, μεταξύ των άλλων θεμάτων, αποφάσισε την αλλαγή της επωνυμίας της σε “ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΙΔΜΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” με διακριτικό τίτλο σε “ΣΙΔΜΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε. “.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης ενέκρινε την τροποποίηση του σχετικού άρθρου του Καταστατικού της εταιρίας. Η Επιτροπή των Εταιρικών Πράξεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη συνεδρίασή του της 21/12/2020 ενημερώθηκε επίσης για την ανωτέρω απόφαση.

Κατόπιν των ανωτέρω, με απόφαση  της εταιρίας, ορίζεται ότι από τις 28/12/2020, η επωνυμία της εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών αλλάζει σε “ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΙΔΜΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ  ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”.  με διακριτικό τίτλο “ΣΙΔΜΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΕ “.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ