Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΣιγά μην διαγράψει κανέναν ο Τσίπρας

Σιγά μην διαγράψει κανέναν ο Τσίπρας

Βλέπω ότι η ΝΔ ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να πράξει το αυτονόητο. Να διαγράψει την Αθηνά Λινού ή τον Νίκο Φίλη. Την πρώτη για παρόμοιες δηλώσεις που έκανε όπως αυτή του Πνευματικού τον δεύτερο για τα όσα λέει περί…τουρκική μειονότητας και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ή επειδή κάρφωσε τον ίδιο τον Τσίπρα, γιατί αυτός είναι που επιλέγει και το ποιος ή ποιοι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές.

Και ο λόγος είναι απλός. Ο Τσίπρας δεν νιώθει πλέον ότι είναι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτού του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει ψυχική διάσταση μεταξύ των δυο πλευρών. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όσο και εάν κάποιοι δυσκολεύονται να το αποδεχτούν έχει ρίξει λευκή πετσέτα και μέσα του παλεύει ελάχιστα για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ισως να ανυπομονεί περισσότερο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξημερώσει η 26η Ιουνίου. Για να ξεμπερδεύει από κάτι που…δεν γουστάρει , δεν του αρέσει πλέον να κάνει. Για αυτό όσο και να ζητά η Νέα Δημοκρατία να κάνει διαγραφές ο Τσίπρας ματαιοπονεί. Δεν πρόκειται να το κάνει για αυτό ας μην ασχολούνται στην Πειραιώς. Ο Αλέξης Τσίπρας κινείται πλέον αλλού και δεν ασχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Απλά βγάζει τις τυπικές του υποχρεώσεις για να μην του πει κανείς ότι έκατσε να χάσει με κάτω τα χέρια.

Παλεύει ίσως λίγο ακόμη μέσα του για την υστεροφημία του. Εαν και η προσωπική μου άποψη είναι ότι ούτε αυτό το χρειάζεται. Πήρε ένα κόμμα στο περιθώριο του πολιτικού χάρτη και το έβαλε στο προσκήνιο. Εγινε πρωθυπουργός και αυτούς που δεν θα τους ήξερε όπως πολύ σωστά μετά τον Κατσιφάρα είπε και ο Κώστας Ζαχαριάδης, ούτε ο θυρωρός της ιστορίας τους έκανε Υπουργούς . Το μεγάλο του μειονέκτημα είναι ότι το 2019 ο λαός του έστειλε το μήνυμα να τα αλλάξει όλα, αλλά εκείνος δεν το έπραξε. Τα άλλα όλα ήταν θέμα χρόνου να συμβούν. Τουλάχιστον μέσα του άρχισε να γράφει την περιβόητη τρίτη επιστολή για τον αντικαταστάτη του.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά το αποτέλεσμα είχε γράψει τη δεύτερη: Είχε χρεώσει σε όλους τους άλλους το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαίου. Τώρα για την 25 Ιουνίου γράφει τις …συμβουλές του σε όποιον πάρει τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια του. Για αυτό και δεν έχει κανένα νόημα για εκείνον να ασχοληθεί με τη Λινού , τον Φίλη και όποιον άλλον βγει μπροστά του σε αυτές τις 14 ημέρες. Ας το καταλάβουν και στην Πειραιώς και μην ξοδεύουν άσκοπα…σφαίρες. Ο Αλέξης δεν μένει πια στην Κουμουνδούρου…

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ