Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΣε τροχιά κερδοφορίας η Danaos του Γ. Κούστα

Σε τροχιά κερδοφορίας η Danaos του Γ. Κούστα

Προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ύψους 58 εκατ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του 2021, έναντι των 33,3 εκατ. δολαρίων της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ανακοίνωσε η Danaos Corp., συμφερόντων Γιάννη Κούστα, καταγράφοντας αύξηση 74,2%.

«Η Danaos Corp. βρίσκεται στην καλύτερη θέση για να αποκομίσει τα οφέλη της αγοράς», σχολίασε ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας, Δρ. Ιωάννης Κούστας, τονίζοντας την σημαντική ανάκαμψη του κλάδου των containerships.

Παράλληλα, η ναυτιλιακή γνωστοποίησε λειτουργικά έσοδα ύψους 132,1 εκατ. δολαρίων έναντι 106,2 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περσινή χρονιά και προσαρμοσμένα EBITDA 96,3 εκατ. δολάρια έναντι 71,9 εκατ. δολαρίων.

«Η εντυπωσιακή ανάκαμψη και η ισχυρή αγορά που είδαμε από τις αρχές του έτους διατηρείται με την ίδια ισχύ, αν όχι και μεγαλύτερη. Η διάρκεια της πανδημίας και η επακόλουθη επιβράδυνση της λειτουργίας των τερματικών έχουν ενισχύσει τη ζήτηση και οι εταιρείες τακτικών γραμμών (liners) βρίσκονται στα όρια της χωρητικότητάς τους. Το “μπλοκάρισμα” στη διώρυγα του Σουέζ συνέβαλε περαιτέρω στη διακοπή της αλυσίδας εφοδιασμού και οι συνθήκες πιθανότατα δεν θα εξομαλυνθούν πριν από το τέλος του έτους», υπογράμμισε ο κ. Κούστας

Τέλος, η ναυτιλιακή αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 0,50 δολάρια ανά μετοχή, το οποίο θα καταβληθεί στους μετόχους στις 9 Ιουνίου.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ