don't even ask

don't even ask

spot_img

Σε καλό κλίμα ELICA SA- Κάιρο, εισαγόμενη διόρθωση, υψηλό για ΔΕΗ, αρέσουν τα αποτελέσματα ΟΠΑΠ και Quest, Ich Bin Autohellinas, τα deals της Mytilineos και νέα… βουτιά για φυσικό αέριο

*Νέα ατελέσφορη συνάντηση Τζο Μπάιντεν- Κέβιν Μακάρθι, υπό το βλέμμα της Τζάνετ Γέλεν. Άλλη μία συνεδρίαση “πάσα” στους shortάκηδες.

*Η ιταλική Βουλή ζητά από την κυβέρνηση Μελόνι να συνεχίσει τις επαφές για τον EastMed. Πρόσφατα η Ρώμη έκανε πίσω-θέτοντας όρο συμμετοχής της Άγκυρας στο project-είναι πολλά τα εξοπλιστικά βλέπετε, που προσδοκούν οι Ιταλοί με την διαφαινόμενη επικράτηση του Ρ.Τ Ερντογάν- με την ντρίπλα να φτάνει μέχρι το Κυρινάλιο. Αυτά βλέπουν στην Ιερουσαλήμ και σκέφτονται να προχωρήσουν έναν μικρότερο αγωγό μέχρι Κύπρο.

*Σε καλό κλίμα οι επαφές ELICA SA- Καΐρου, για τον GR.EGY, το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Αιγύπτου. Αρχές Μαΐου υπογράφηκε Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και της πλευράς Κοπελούζου, για συμμετοχή στο project. Μαθαίνω πως μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα προχωρήσει η συνεργασία και το MoU θα περάσει σε τελική συμφωνία.

*Νέα “βουτιά” στις τιμές φυσικού αερίου- στα χαμηλά του 2021- ειδικότερα τα futures Ιουνίου στον κόμβο TTF ήταν στα 30,84$ (28,68 ευρώ) ανά μεγαβατώρα (MWh). Στα ύψη η αποθήκευση, σύμφωνα με το Agreegated Gas Storage Inventory (AGSI+) στο 66%, δηλαδή 25 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το μέσο όρο 5ετίας.

*CNBC: Άλμα 40% των μετοχών, από την αρχή του έτους. Διώχνει την ταμπέλα του προβληματικού παιδιού η Ελλάδα.

*Die Welt: Η ξαφνική δύναμη του πρώην χρεοκοπημένου κράτους, σε ανταπόκριση του Τομπίας Κάιζερ.

*Εισαγόμενη διόρθωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Στις 1.191,83 με μείον 1,12%. Αλλά με συναλλαγές 146,6 εκατ. έναντι 362 εκατ. την Δευτέρα και 222 εκατ. την Τρίτη. Επαρκής εξαέρωση; θα δείξει. Εκτίμηση έμπειρων χρηματιστών, πως από το μισό και πλέον δισ. (που εισέρρευσε Δευτέρα-Τρίτη) θα παραμείνει “εντός παιδιάς” στο διάστημα προς την συνεδρίαση της Παρασκευής 23ης Ιουνίου. Και ανάλογα με την τάση εκτός και τις εξελίξεις εντός, θα αυξομειώνεται. Από αυτή την άποψη το μεγαλύτερο μέρος της εξαέρωσης θα πρέπει να το είδαμε χθες. Ωστόσο, για ακόμη μία-πολλοστή- συνεδρίαση το 58% της μικτής αξίας συναλλαγών σε μόλις 4 χαρτιά: Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και ΔΕΗ.

*Νέο (ενδοσυνεδριακά) υψηλό για την μετοχή της ΔΕΗ στα 9,625 ευρώ, το “τρέξιμο” της Δευτέρας έδωσε καλές τιμές για “κλείδωμα” κερδών. Με 12,83% σε διάστημα εβδομάδας, not bad. Με πωλητές και στα 4 τραπεζικά χαρτιά, “βουτιά” 4,05% στα 1,493 ευρώ για την Eurobank.

*Με νέες πωλήσεις στην Εθνική, δεύτερη σερί συνεδρίαση. Όσοι πόνταραν στην έκπληξη, δηλαδή διανομή μερίσματος (από κέρδη του 2022) λογικά ξε-πούλησαν Τρίτη-Τετάρτη. Όμως θα σταθώ σε 2 τινά: τον “πόλεμο” που γίνεται από συγκεκριμένους σε βάρος του Παύλου Μυλωνά, έχουν άλλον (αντικαταστάτη) στα σχέδια τους, αλλά… Την αποτίμηση που έχει φτάσει τα 5,3 δισ. ευρώ, πλησιάζοντας την Eurobank στα 5,5 δισ. και λίγο πιο πάνω ΟΠΑΠ στα 5,9 και ΟΤΕ στα 6,1 δισ. Ένα στοίχημα το έχω βάλει με φίλο χρηματιστή: την περίοδο της αποεπένδυσης του ΤΧΣ από την Εθνική, θα είναι 3η ή και 2η στην σχετική κατάταξη. Καλά να είμαστε, να το δούμε…

*Τα αποτελέσματα ΟΠΑΠ και Quest άρεσαν. Για τον Οργανισμό να θυμίσω πως 6 Ιουνίου είναι η αποκοπή μερίσματος (0,70/μτχ) και επιστροφή κεφαλαίου 0,45/μτχ (αποκοπή 19/6), α! έχει διανείμει ήδη 0,30/μτχ. Πραγματικό Cash Cow.

*Προσοχή στο gapdown της “βαριάς” Coca Cola HBC, σήμερα Πέμπτη, χωρίς το μέρισμα 0,78/μτχ. Τους κάνουν πλάκα, δεν εξηγείται αλλιώς.

*Χθες, Τετάρτη, που οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων χωρών της ευρωζώνης “τσιμπούσαν” προς τα πάνω (ακρίβαινε το κόστος δανεισμού) το GR10Y διόρθωνε στο 3,88%. Στα υψηλά μηνός τα ευρωπαϊκά, συνεχίζεται η διολίσθηση για τα ελληνικά. Down Under, θα το θυμούνται οι (αρκετά) παλαιότεροι. Με την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας δεν το συζητώ, κατά πως έλεγε ο Εμμ. Νότης θα τους… δανείζουμε κιόλας. Εννοούσε, πως η Αθήνα θα αποπληρώνει περισσότερα στους πιστωτές της (από το πρώτο μνημόνιο).

*AEGEAN: Όχι δεν γράφω σήμερα, μετά τη νέα άνοδο 3,53% στα 8,80 ευρώ, σας τα εξηγεί πολύ καλύτερα ο Απόστολος Σκουμπούρης. Αλλά, σήμερα θα ξαναγράψω για την Autohellas, εξαιρετικά τα μεγέθη πρώτου 3μηνου, δηλαδή στο δεύτερο και τρίτο  τα παραδοσιακά ισχυρότερα με τι θα “τρέχει”. Ich Bin Autohellinas…Ευτυχούμε…

*Lamda Malls: σκέψεις να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να επισπεύσουν την είσοδο στο ΧΑ. Σωστή κίνηση, βλέποντας τι γίνεται- πάλι- με την στεγαστική πίστη. Σε 9-12 μήνες θα φτάνει Ευρώπη.

*Έξω-Μέσα τα deals που έχει στα σκαριά η Mytilineos. Και αν το πρώτο το έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο πρόεδρος και διευθύνων της εισηγμένης, το δεύτερο είναι αυτό που θα κάνει αίσθηση. Θα πείτε άλλο Καναδάς, πέφτει και μακριά, ενώ το άλλο… υπομονή, στην διαχείριση εγκαταστάσεων δραστηριοποιείται. Το ενδιαφέρον θα “κουμπώνει” (έμμεσα) με την Protergia, για περισσότερα κωλύομαι…

*Κάτω η ElvalHalcor-πάνω η Cenergy Holdings. Και ΟΚ για την Cenergy Holdings, πηγαίνει “σφαίρα” ο όμιλος, αλλά για την ElvalHalcor άκουσα αρκετά άσχετα (όσον αφορά στα μεγέθη 3μηνου). Οι “ειδήμονες” ρίχνουν μια ματιά και αποφαίνονται: όμως δεν κάνουν τον κόπο να δουν λ.χ. τα αλουμίνια που είχε stock από πέρυσι σε υψηλότερες τιμές. Έτσι ένα στην τύχη επέλεξα, να αναφερθώ.

*Η Profile πούλησε το 1,77% (ίδιες μετοχές) σε ξένο θεσμικό (γάτος σε αυτά ο Χαράλαμπος Στασινόπουλος, την καλημέρα μας). Στα 3,45/μτχ= 1,48 εκατ. ευρώ. Παράλληλα ανέστειλε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών.

*Στην Qual η ανοδική διάσπαση της σοβαρής αντίστασης στα 0,60 ευρώ είχε ως αποτέλεσμα ένα… ξαφνικό +5% με 50.000 τμχ, στα πρώτα 40′ της συνεδρίασης. Πλέον θα “τρέξει” μέχρι να κλείσουν τα gaps προς το 1 ευρώ.

*Πληροφορική: εις υγείαν Πιερρακάκη οι πληροφορικάριοι. Και ακολουθεί περισσότερο χρήμα: Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ κ.α. Σταθερά από τους πιο “καυτούς” κλάδους και το 2023-2024.

*Revoil: πιστώθηκε χθες το μέρισμα (0,0456/μτχ) στους δικαιούχους.

*ΚΡΙ-ΚΡΙ: τα μεγέθη 3μηνου δικαιώνουν- νομίζω- την επιμονή της στήλης. Στα 45,9 εκατ. οι πωλήσεις (49,3%) οι πωλήσεις, στα 6,68 εκατ. τα καθαρά κέρδη.

*Και κάτι τελευταίο, από NYSE: Στα 3,78$ η ΝΑΤ με καλύτερο entry point χθες, αφού ο Αlexander H. που ανακοίνωσε νέες αγορές στα 4,04$, δεν συνηθίζει να το κάνει ούτε για λόγους εντυπωσιασμού, ούτε γιατί έχει ανάγκη η μτχ, καθώς είναι εξαιρετικά μαζεμένη και συνήθως οι κινήσεις του σηματοδοτούν νέο κύκλο ανόδου γενικότερα για την εταιρεία. Νέες αγορές από το μέλος του ΔΣ και υιό του ιδρυτή και CEO της ΝΑΤ στα 4,04$, ο οποίος συνεχίζει σταθερά να αυξάνει την θέση του σε όλο και υψηλότερα επίπεδα, κατεχοντας πλέον 2.150.000μτχ. Δεν είναι καθόλου “τυχαίο” το timing αυτής της ανακοίνωσης και είμαστε σε αναμονή νέας κίνησης, μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα τριμήνου. Alexander Hansson, Board Member of Nordic American Tankers Ltd (NAT) and son of Herbjorn Hansson, the NAT Founder, Chairman and CEO, has today bought 50,000 shares in NAT at $4.04 per share.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask