Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣε ιστορικό υψηλό τα CDS της Credit Suisse

Σε ιστορικό υψηλό τα CDS της Credit Suisse

Στα ύψη έχει εκτιναχτεί η αδρεναλίνη στους επενδυτές, καθώς στο υψηλότερο επίπεδό του ιστορικά ανήλθε το κόστος ασφάλισης έναντι χρεοκοπίας (CDS) των ομολόγων της Credit Suisse.

Η τελευταία καταγεγραμμένη τιμή των CDS της Credit Suisse διαμορφωθηκε στις 835,9 μονάδες βάσης την Τρίτη, ωστόσο το πρωί της Τετάρτης οι traders είδαν τα μονοετή CDS της ελβετικής τράπεζας να σκαρφαλώνουν έως και τις 1.200 μονάδες βάσης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, τα spreads άνω των 1.000 μονάδων βάσης στα μονοετή τραπεζικά CDS είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο και το επίπεδο που καταγράφηκε την Τρίτη είναι περίπου 18 φορές μεγαλύτερο από το συμβόλαιο της ανταγωνίστριας ελβετικής τράπεζας UBS Group και περίπου 9 φορές το αντίστοιχο της Deutsche Bank.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονταν σε ανάλογα επίπεδα κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους και της οικονομικής ύφεσης της χώρας.

Αίτημα στήριξης στην Ελβετική Κεντρική Τράπεζα

Νωρίτερα, σύμφωνα με τους Financial Times, η Credit Suisse είχε ζητήσει υποστήριξη από την Ελβετική Κεντρική Τράπεζα. Παρόμοια στήριξη φέρεται να ζήτησε και από τη Finma, την ελβετική ρυθμιστική αρχή.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ