Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΣΕΕΝ: Να αποτρέπεται η ανεξέλεγκτη παρουσία τρίτων ατόμων σε λιμάνια και καταπέλτες...

ΣΕΕΝ: Να αποτρέπεται η ανεξέλεγκτη παρουσία τρίτων ατόμων σε λιμάνια και καταπέλτες πλοίων

“Δυστυχώς, παρά την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης, η εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά δεν κατέστη δυνατή, λόγω παρακώλυσης των συγκοινωνιών από τρίτα άτομα (μη επιβάτες, μη ναυτικοί)”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, σχετικά με τη χθεσινή απεργία, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) τονίζοντας παράλληλα πως θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα ώστε “να αποτρέπεται η ανεξέλεγκτη παρουσία τρίτων ατόμων στα λιμάνια και στους καταπέλτες των πλοίων¨.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΣΕΕΕΝ:

“Mε την 508/2021 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, η προκηρυχθείσα απεργία ναυτεργατικών σωματείων της 10.6.21 κηρύχθηκε παράνομη.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες σεβόμενες το επιβατικό κοινό και για την αποφυγή προβλημάτων στα λιμάνια, δεν εξέδιδαν εισιτήρια μέχρι την έκδοση της οριστικής Απόφασης του Πρωτοδικείου και ενημέρωναν τους επιβάτες για το ενδεχόμενο μη εκτέλεσης των προγραμματισμένων δρομολογίων λόγω της απεργίας.

Δυστυχώς, παρά την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης, η εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά δεν κατέστη δυνατή, λόγω παρακώλυσης των συγκοινωνιών από τρίτα άτομα (μη επιβάτες, μη ναυτικοί).

Σημειώνουμε δε, ότι τα πληρώματα των πλοίων δεν απήργησαν όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σε όλες τις περιπτώσεις που δεν υπήρξε παρακώλυση των συγκοινωνιών από τρίτα άτομα, τα δρομολόγια εκτελέστηκαν κανονικά.

Ο Σύνδεσμός μας με δύο επιστολές (8.6.21 και 9.6.21) ζήτησε από το ΥΝΑΝΠ τη λήψη μέτρων προστασίας για την ομαλή λειτουργία των πλοίων, το οποίο δυστυχώς δεν συνέβη και ούτε μας κοινοποιήθηκε ή γνωρίζουμε να έχουν δοθεί οι σχετικές εντολές.

Επισημαίνουμε ότι παρόμοια απαράδεκτα φαινόμενα πρέπει να μην επαναληφθούν στο μέλλον και θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα ώστε να αποτρέπεται η ανεξέλεγκτη παρουσία τρίτων ατόμων στα λιμάνια και στους καταπέλτες των πλοίων, γεγονός το οποίο είναι βέβαιο ότι θα έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες στην ομαλή διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων και στην αναγκαία εξυπηρέτηση των νησιών μας, η οικονομία των οποίων έχει πληγεί ιδιαίτερα λόγω της μείωσης του τουρισμού”.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ