Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΣάμος: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών - Βρέθηκαν 18 άτομα

Σάμος: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών – Βρέθηκαν 18 άτομα

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, προς εντοπισμό αγνοούμενων αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή ”Σαμιοπούλα” νότια ν. Σάμου.

Ειδικότερα, το λιμενικό ενημερώθηκε από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης “112”, για παροχή συνδρομής σε σκάφος στην ως άνω θαλάσσια περιοχή.

Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που έσπευσε στο σημείο, εντόπισε πολυεστερικό μηχανοκίνητο σκάφος με δεκαοκτώ (18) αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Κατά δήλωσή των ανωτέρω, στο σκάφος επέβαιναν είκοσι δυο (22) άτομα και τέσσερις εξ αυτών βρέθηκαν στη θάλασσα.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα (01) σκάφος της δύναμης Frontex, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα (01) ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα (01) ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α.

Οι διασωθέντες μεταφέρονται από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Βαθύ Σάμου, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι νότιοι άνεμοι εντάσεως 2-3 BF.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ