Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Ραντεβού και για τα 4 εμβόλια από σήμερα στους 35-39 ετών

Ραντεβού και για τα 4 εμβόλια από σήμερα στους 35-39 ετών

Άνοιξε  σήμερα, Τέταρτη 26 Μαΐου, η πλατφόρμα για τους πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 35-39 ετών, και πλέον όσοι επιθυμούν μπορούν να κλείσουν ραντεβού και για τα 4 διαθέσιμα εμβόλια κατά της Covid-19 – Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Όπως ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους η δυναμικότητα και ο αριθμός των εμβολιασμών θα αυξάνεται σταδιακά.

Μέχρι τη Δευτέρα 24 Μαΐου ο μέσος όρος εμβολιαστικής κάλυψης με μία δόση στα νησιά ήταν 30%, ενώ το ποσοστό των ολοκληρωμένων εμβολιασμών ανέβηκε στο 20%, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Την ίδια στιγμή αυξάνεται το ποσοστό  της εμβολιαστικής κάλυψης στα νησιά, όπως στη Σαντορίνη από 11% στο 25% και τη Σύρο από 12% στο 23%.
Ομως σε πέντε νησιά η πληρότητα των ραντεβού είναι κάτω από 35% και αυτά είναι η Κάλυμνος, η Ζάκυνθος, η Σάμος, η Λήμνος και η Κεφαλονιά.

Να σημειωθεί ότι οι πολίτες που έχουν νοσήσει, μπορούν πλέον, να εμβολιαστούν με μία δόση μετά από 6 μήνες έως 12 μήνες, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, στη συνέντευξη της Δευτέρας.

Αν ο πολίτης έχει νοσήσει πριν από τον πρώτο του εμβολιασμό τότε δικαιούται εμβολιασμό μετά από 6 μήνες από την ημέρα που διαγνώστηκε ως θετικός και έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ