Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠ. Τσούρτης (Merit ΧΑΕΠΕΥ): Γιατί η ΑΜΚ της Alpha Bank είναι απαραίτητη...

Π. Τσούρτης (Merit ΧΑΕΠΕΥ): Γιατί η ΑΜΚ της Alpha Bank είναι απαραίτητη – Είμαστε θετικοί για τη μετοχή

Πιστεύουμε ότι η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank είναι αναγκαία για να βελτιωθεί η ποιότητα των κεφαλαίων και το γεγονός ότι οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα συμμετέχουν στην ΑΜΚ είναι αναμφισβήτητα καλό νέο.

Είμαστε θετικοί για την συμμετοχή των υφιστάμενων μετόχων στην ΑΜΚ, καθώς και για την μετοχή μεσοπρόθεσμα λαμβάνοντας υπόψη:  

  • Η οικονομία θα ανακάμψει με ισχυρούς ρυθμούς τα επόμενα χρόνια
  • Θα υπάρξει εξυγίανση του ισολογισμού της τράπεζας
  • Την αύξηση της κερδοφορίας και την διανομή μερίσματος από το 2023 και μετά

Οι νέοι επιχειρηματικοί στόχοι για την περίοδο 2021-2024, είναι κατά την γνώμη μας επιθετικοί, αλλά μπορούν να επιτευχθούν σε κανονικό περιβάλλον. Η τράπεζα πρέπει να τρέξει γρήγορα τις νέες τιτλοποιήσεις ΜΕΑ ύψους 8,1 δισ. ευρώ. Πρέπει να αυξήσει τις χορηγήσεις και να πουλήσει τις δραστηριότητες στα POS, στην Αλβανία, το υποκατάστημα στο Λονδίνο και να βρει στρατηγικό επενδυτή για τις δραστηριότητες στο real estate.

Οι τράπεζες είναι κυκλικός κλάδος και εξαρτώνται από την πορεία της οικονομίας. Επομένως, το ρίσκο που αναλαμβάνουν οι επενδυτές είναι να συμβεί και πάλι κάτι απρόοπτο που θα οδηγήσει σε νέα ύφεση και επομένως θα επιδεινώσει την ποιότητα των ισολογισμών των τραπεζών.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ