Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΠ. Παππάς (Star Bulk): Αισιόδοξοι για τις προοπτικές της αγοράς χύδην ξηρού

Π. Παππάς (Star Bulk): Αισιόδοξοι για τις προοπτικές της αγοράς χύδην ξηρού

Έσοδα από ταξίδια ύψους 1,1 δις. δολαρίων, έναντι των περσινών  927,5 εκατ. δολαρίων, κατέγραψε στο εννεάμηνο του έτους η Star Bulk, συμφερόντων Πέτρου Παππά.

Παράλληλα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε για την ίδια περίοδο καθαρά κέρδη 480,2 εκατ. δολάρια, προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 516,3 εκατ. δολάρια και EBITDA 653,5 εκατ. δολάρια.

Για το τρίτο τρίμηνο του έτους η εταιρεία γνωστοποίησε έσοδα από τα ταξίδια  364,1 εκατ. δολάρια, καθαρά κέρδη 109,6  εκατ. δολάρια και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 136,2 εκατ. δολάρια.

Σχολιάζοντας ο Πέτρος Παππάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Star Bulk, τα οικονομικά αποτελέσματα ανέφερε:

«Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, η Star Bulk είχε καθαρό εισόδημα 109,7 εκατομμυρίων δολαρίων, έσοδα TCE 266,7 εκατομμύρια δολάρια και EBITDA 163,8 εκατομμύρια δολάρια. Το TCE για το τρίμηνο ήταν 24.365 δολάρια την ημέρα ανά πλοίο υπερβαίνοντας τους σταθμισμένους μέσους δείκτες των ναύλων κατά περισσότερο από 50%. Όσον αφορά το τέταρτο τρίμηνο, έχουμε καλύψει το 66% των διαθέσιμων ημερών μας με TCE 22.772 δολάρια την ημέρα ανά πλοίο. Το διοικητικό μας συμβούλιο ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 1,20 δολάρια ανά μετοχή. Αυτό το μέρισμα είναι η έβδομη συνεχόμενη τριμηνιαία διανομή και η ένατη από τότε που θεσπίσαμε την πολιτική μας προς τους μετόχους μας. Από τις αρχές του 2021 και συμπεριλαμβανομένου του προαναφερθέντος μερίσματος, θα έχουμε διανείμει περίπου 900 εκατομμύρια δολάρια στους μετόχους μας.

Συνεχίζουμε τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής μας δομής, έχοντας συμφωνήσει τρεις επιπλέον αναχρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 96 εκατομμυρίων δολαρίων. Δεδομένου ότι από τις αρχές του έτους έχουμε συμφωνήσει αναχρηματοδοτήσεις ύψους 402,6 εκατομμυρίων δολαρίων, έχουμε μειώσει το ετήσιο κόστος μας κατά 4,9 εκατομμύρια δολάρια.

Με το βιβλίο παραγγελιών πλοίων ξηρού φορτίου να βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό και με τους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που τίθενται σε ισχύ και με προσδοκίες για το σταδιακό άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας, παραμένουμε αισιόδοξοι για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς χύδην ξηρού φορτίου παρά τις παγκόσμιες μακροοικονομικές αβεβαιότητες».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ