don't even ask

don't even ask

spot_img

Πύραυλοι και… προβοκάτσιες, FTX όπως Enron, εάν σβήσουν τα φώτα στη Γερμανία, τα “αλμυρά” 200 του ΟΔΔΗΧ, τα δημοσιονομικά και οι εκλογές (Στουρνάρας), ο εξάδελφος στην Αυλή του Ηρακλείου (Παγκρήτια), ΕΛΛΑΚTΩΡ-ΑVAX για ΓΕΦΥΡΑ και πολλά τα νέα από τη μαρκέτα

*Ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν στην Πολωνία-δύο νεκροί. Εκτάκτως σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας από τον Πολωνό πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέτσκι, χθες το βράδυ. Για προβοκάτσια κάνει λόγο η Μόσχα.

*Εξελίξεις σε πολλαπλά επίπεδα πυροδοτεί η κατάρρευση της FTX, με αναλυτές να συγκρίνουν την υπόθεση με αυτήν της Enron. Για μερίδα αναλυτών υπαίτια είναι και η “αποστράγγιση” ρευστότητας από τις αγορές. Σε αυτή την συγκυρία προβληματισμό προκάλεσε η αποστροφή (προειδοποίηση) του αντιπροέδρου της ΕΚΤ, Λουΐς ντε Γκιντός, πως στην επόμενη συνεδρίαση (σ.σ. 15 Δεκεμβρίου) θα καθορισθούν οι βασικές αρχές για τη μείωση των ομολόγων που θα διακρατά η Φρανκφούρτη στα χαρτοφυλάκια της. Είναι το QT στο οποίο αναφέρθηκε (Bloomberg) προ ημερών με τον εύγλωττο τίτλο: ECB May Announce Start Date for QT in December, De Cos Says (του Alonso Soto, στις 11/11.-.bloomberg.com).

*Να αποφευχθεί οποιαδήποτε κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο ζήτησε ο Εμανουέλ Μακρόν από τον Ρ.Τ Ερντογάν στην συνάντηση των 2 προέδρων στο περιθώριο της Ομάδας των 20, στο Μπαλί/Ινδονησία.

*Τι θα γίνει αν σβήσουν τα φώτα στην Γερμανία, θέτει το ερώτημα το Reuters για να απαντήσει-επικαλούμενο αποκλειστικές πληροφορίες- πως η Bundesbank διαβεβαιώνει τους Γερμανούς ότι διαθέτει ρευστότητα. Ένα… ψιλό bank run; κάτι σαν… capital controls, εννοεί το Reuters. Φανταστείτε τώρα και χωρίς Γιάνη. Παράλληλα, αγώνας δρόμου για LNG, εγκαταστάθηκε ο πρώτος πλωτός σταθμός. Που; στην Γερμανία.

*Στην άλλη άκρη-γωνιά της Ευρώπης. Ο ΟΔΔΗΧ “τσίμπησε” άλλα 200 εκατ. προχθές και αφορμής δοθείσης η Εθνική Τράπεζα άντλησε 500 εκατ. “Αλμυρούτσικο” το κόστος σε αμφότερες τις περιπτώσεις αλλά όταν η γείτων Ιταλία δανείζεται με ανάλογα και πάλι καλά.

*“Πιστεύω πως είμαστε μία καλή κυβέρνηση, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε διάλογο που είχε με τον Γιώργο Λινάτσα. Ειπώθηκε από τον Πρωθυπουργό στον συνιδρυτή και ceo του ομίλου AXIA Ventures, σε ευρεία συζήτηση με εκπροσώπους 70 και πλέον επενδυτικών σχημάτων. Το μήνυμα Μητσοτάκη: Η Ελλάδα χρειάζεται δύο πλήρεις θητείες μίας κυβέρνησης. Πλήρεις θητείες, το κρατά η DeA σαν αντίλογο στην εικοτολογία για Μάρτιο κ.λ.π

*Στην ίδια συζήτηση (της ΑΧΙΑ Ventures) ο Κεντρικός μας εκτίμησε, πως εφ’ όσον η Ελλάδα εκπλήξει ευχάριστα με τις δημοσιονομικές επιδόσεις και το ρυθμό ανάπτυξης συνεχίζοντας την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων οι επερχόμενες εθνικές εκλογές δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο στην απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Investment grade, που η Morgan Stanley ακριβώς λόγω της εκτίμησης για πολιτική ρευστότητα μεταθέτει για το 2024.

*Περίμεναν εάν θα εμφανιστεί ή όχι. Ο λόγος για την Όλγα Κεφαλογιάννη. Η bella Olga εμφανίστηκε και σχετικά με τις υποκλοπές είπε ότι: κανείς δεν μπορεί να επικαλείται απόρρητο στην Επιτροπή Θεσμών. Και είχα την αίσθηση, πως είχε επιτευχθεί ανακωχή.

*Ανακάλεσε η Lyktos το αίτημα για έκτακτη γ.σ μετόχων της Παγκρήτιας. Αναζήτησα τον ξάδελφο, αλλά ήταν εκτός- μου είπαν πως ήταν σε γεύμα στην Αυλή (Σμύρνης 31)-παρεμπιπτόντως το καλύτερο στο Ηράκλειο- υπέροχοι ντολμάδες και ζουμερές σταβλίσιες- ήθελα να μάθω εάν ο Μιχάλης Σάλλας βρήκε τελικά αγοραστή για το ποσοστό του ή υπήρξε κάποια άλλη εξέλιξη.

*Και μιας ο λόγος για Παγκρήτια κ.λ.π μου είπαν- γράφτηκε άλλωστε κατά κόρον- πως ο Αλέξανδρος Εξάρχου ήταν νευριασμένος με την κίνηση του Δημήτρη Κούτρα να μπλοκάρει την έκτακτη γενική συνέλευση. Αναζήτησα γνωστό-γνώστη στα του κλάδου μπας και καταλάβω τι παίζει. Κατ’ αρχήν αυτονόητο ερώτημα- του 5χρονου βαφτισιμιού μου, που λένε- είναι δυνατόν ο νέος ισχυρός άνδρας της Intrakat να μην είχε συνεκτιμήσει το ενδεχόμενο ντρίπλας του πολύπειρου κύριου Δημήτρη; Αντιπαρέρχομαι και μεταφέρω τι μου είπε ο γνωστός: ο Δημήτρης Κούτρας πετυχαίνει να πάει την έκτακτη γ.σ ένα μήνα πίσω, όπερ την αμκ τουλάχιστον δύο με δυόμιση μήνες μετά. Πρακτικά, η Intrakat σε μία κρίσιμη περίοδο (Ιανουαρίου; ) που θα “τρέξουν” 2-3 μεγάλοι διαγωνισμοί να μην έχει προλάβει να αντλήσει τα απαραίτητα κεφάλαια. Σε αυτή την περίπτωση ο σχεδιασμός για εξαγορά μίας-δύο μικρότερων εταιρειών (με έτοιμα εργοτάξια) μετατίθεται για αργότερα; Οι εργασίες για τον Πύργο στο Ελληνικό ξεκινούν on time; Τι θα μπορούσε να κερδίσει ο κύριος Δημήτρης- καθώς θεωρεί, πως αδικήθηκε κ.λ.π- να βρει αγοραστή για το ποσοστό του; να επέλθει συμβιβασμός με το team Εξάρχου και να το αγοράσει αυτό; ωφελούνται ανταγωνιστές της Intrakat από αυτή την εμπλοκή;

*Πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας ΕΛΛΑΚΤΩΡ/Ευθύμιος και AVAX/Χρήστος για τα ποσοστά της δεύτερης στο μ.κ της ΓΕΦΥΡΑΣ Ρίου-Αντιρρίου. Παρεμπιπτόντως, όχι και άλλη αύξηση ρε παιδιά… σε λίγο θα νοικιάζεις το φέρι μπόουτ από το Ρίο.

*Με σχεδόν 9 ευρώ plus κόστος κτήσης μετοχών της ΔΕΗ ξεκίνησαν οι διαχειριστές το 2022. Στη διάρκεια του η τιμή διόρθωσε μέχρι τα 4,76 χαμηλά απ’ όπου μαζεύτηκε μεθοδικά. Συν τω χρόνω αγόραζαν-σχεδόν-αποκλειστικά ξένα σπίτια για να εμφανιστεί η Covalis Capital με 5,28%. Για το προ ημερών μέγα πακέτο των 2.280.000 στα 6,20 αναφερόταν η DeA (Ron DeSantis… ας κρατήσουμε το όνομα) για να φανεί, πως μάλλον κατέληγε στο νεοεμφανισθέν fund. Στην χθεσινή συνεδρίαση πέρασε άλλο ένα μεγάλο πακέτο για 1.020.000 τμχ στα 6,645 ευρώ (λίγο πριν το “κουδούνι”, στις 17.14′) αξίας 6,8 εκατ. Πέραν του ερωτήματος αν κατέληξε στην Covalis ή σε άλλο fund έχει ενδιαφέρον το γεγονός πως τελική τιμή στα 6,66 ( ! ), όφελος έχει ο πρώτος αγοραστής (στα 6,20) και ο χθεσινός (στα 6,645). Μία “ωραιοποίηση” τιμής δηλαδή θεσμικών χαρτοφυλακίων στην περίπτωση, που η μετοχή υπερβεί τα 7-7,20 ευρώ υποθέτω, πως περιλαμβάνει το πρόγραμμα μέχρι τις εορτές.

*Πολλά πακέτα χθες και σε μετοχές της Εθνικής, της Eurobank, ενώ σχεδόν το 1,2 εκατ. ήταν η αξία συνολικά τριών συναλλαγών στη μετοχή του ΟΠΑΠ. Είπαμε Μουντιάλ, από την Κυριακή.

*Για να καταλάβω, η Εθνική προχωρά στην εξαγορά σημαντικού μειοψηφικού ποσοστού της EpsilonNet, OK… Έχει προηγηθεί ένα ιλιγγιώδες ράλι για τη μετοχή, σε δύο φάσεις από τα 0,5 τον Φεβρουάριο του 2020 στα 1,2 έναν χρόνο μετά και στη συνέχεια προς τα 6,50 ευρώ με αποτέλεσμα η αποτίμηση να φθάσει στα 325 εκατ. ευρώ, ΟΚ… Υποθέτω, πως η συμφωνία θα γίνει και με όρους αποτίμησης, έτσι; Δηλαδή με την εισηγμένη να αποτιμάται στα ¾ του ομίλου Quest Holdings του Θεόδωρου Φέσσα και 5 φορές την Profile του Χαράλαμπου Στασινόπουλου, ΟΚ… Κάτι διαφεύγει της στήλης, αλλά ποια είναι η DeA για να κάνει kinky thoughts. Εκ του αποτελέσματος τυχερός, πολύ τυχερός άνθρωπος ο Ιωάννης Μίχος (του Νικολάου), απόφοιτος της Α.Β.Σ.Θ και για τους πιο προσεκτικούς με master στην Τραπεζική Χρηματοοικονομική. Φίλος μου είπε ότι για την “ψυχή” του deal… cherchez la femme.

*Νέλλη (Ελένη) Τζάκου-Λαμπροπούλου στην θέση της Αντιπροέδρου-Ανεξάρτητο/Μη Εκτελεστικό Μέλος στο δ.σ της IDEAL Holdings. Ex Εθνική, ex Eurobank… γιατί την αναφέρω; μπορεί να προκύψει… μπορεί…

*Στα 600 εκατ. η αποτίμηση της Cenergy Holdings. Σύντομα με τρίτη εκπροσώπηση στον FTSELarge Cap ο όμιλος Viohalco.

*Για τα mezzeδάκια- ξανά γράφε η στήλη νωρίς-νωρίς και χθες– τα είδατε μετά στην συνεδρίαση. GalaxyCosmosMezz με 10% στα 0,1991 με συναλλαγές 2,59 εκατ. τμχ SunriseMezz με 8,84% στα 0,1046 με 6,49 εκατ. τμχ. Μου είπε συνάδελφος, πως είναι ένας expert mezzeδολόγος- με το nick OAK που σερβίρει από τον mikrometoxos “γκουρού” των mezzeδων τον αποκαλούν. Για ρίξτε μια ματιά.

*ΑΔΜΗΕ: Ωπα! με αυξημένες συναλλαγές το χθεσινό 5,99% στα 1,77 ευρώ με συναλλαγές 614.000 τμχ.

*Επαναλαμβάνεται η DeA, αλλά πως να μην… Πρόσω Attica Συμμετοχών και χθες-από νωρίς-νωρίς- και μετά στην συνεδρίαση με 3,48% στα 1,04 ευρώ. Και μετά από επιστροφή κεφαλαίου 0,05/μτχ.

*Πέρασε μία βόλτα από το Ωδείο ο influencer της στήλης. Στο πλαίσιο της ανανεωμένης 31ης Εβδομάδας Μόδας, ξεχώρισε τις προτάσεις της Ορσαλίας Παρθένη (του οίκου Parthenis). Μας είπε αρκετά ενδιαφέροντα, ένα tip έχει “κρυφτεί” στη σημερινή στήλη.  

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask