Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Πως και πόσα self test θα παραλάβουν οι δικαιούχοι

Πως και πόσα self test θα παραλάβουν οι δικαιούχοι

Τρία self tests  μπορούν να παραλάβουν από σήμερα Δευτέρα 14 Ιουνίου έως το προσεχές Σάββατο 19 Ιουνίου από τα φαρμακεία όλης της επικράτειας οι δικαιούχοι εκπαιδευτικοί, μαθητές, διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και νέοι 18-30 ετών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Από αυτό το μέτρο εξαιρούνται μόνο  οι δικαιούχοι στην  Περιφερειακή Ενότητας Αχαΐας, καθώς τα τεστ θα δοθούν στην εκπαιδευτική κοινότητα απευθείας από τις σχολικές μονάδες, με οδηγίες που θα δοθούν από το Υπουργείο Παιδείας.

Επίσης, στην ΠΕ Θεσσαλονίκης,  το ίδιο χρονικό διάστημα, τρία τεστ θα μπορούν να παραλάβουν και οι εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, μετά τη διάθεση και αυτών των τεστ ολοκληρώνεται η διανομή τους σε όλες τις ομάδες δικαιούχων για τον μήνα Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις προϋποθέτει την προηγούμενη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ και την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης. Οι ημερομηνίες για την προμήθεια και διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών, αλλά και επαναληπτικών τεστ είναι οι εξής:

Περιφέρεια της Αχαΐας

Οι υπεύθυνοι που ορίστηκαν από τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραλάβουν τα self-test για τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων και για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων από την φαρμακαποθήκη PHARMA GROUP ΑΧΑΪΑΣ, Ίου 40, Αγ. Γεώργιος Λάγγουρα, Πάτρα, κατά τις παρακάτω ημέρες και ώρες: οι υπεύθυνοι παραλαβής self-test για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων και το προσωπικό των εξεταστικών κέντρων (υπεύθυνοι εξεταστικών κέντρων) : ΔΕΥΤΕΡΑ 8:00 – 17:00 οι υπεύθυνοι παραλαβής self-test για τα Δημοτικά Σχολεία : ΤΡΙΤΗ 8:00 – 21:00 οι υπεύθυνοι παραλαβής self-test για Νηπιαγωγεία : ΤΕΤΑΡΤΗ 8:00 – 17:00 και θα τα παραδώσουν σε κάθε δικαιούχο, εντός των σχολικών μονάδων.