Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑ«Πυρετός το Σαββατόβραδο» στις πλατείες

«Πυρετός το Σαββατόβραδο» στις πλατείες

Προβληματισμό στην κυβέρνηση για την αποτελεσματικότητα των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού και δεύτερες σκέψεις για άμεσο άνοιγμα της καφεστίασης προκαλούν οι εικόνες συνωστισμού και συγχρωτισμού στα «κορωνοπάρτι» που λαμβάνουν χώρα καθημερινά σε πολλές περιοχές της Αττικής -και όχι μόνο.

Επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί η παρουσία της Αστυνομίας είναι, στις περισσότερες των περιπτώσεων, «διακριτική» ή δεν υφίσταται και καθόλου, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ., Στράτος Μαυροειδάκος, είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι «η αποστολή της ομάδας ΔΙΑΣ δεν είναι να βρίσκεται στις πλατείες και να επιβάλλει πρόστιμα στους πολίτες».

«Είναι η μάχη για την εγκληματικότητα» συνέχισε. «Και ούτε έχουμε εκπαιδευτεί, για να επιβάλλουμε πρόστιμα για τη σωστή χρήση της μάσκας».

Και κατέληξε: «Εμείς θέλουμε επιτέλους να συμφωνήσουν κάπου οι λοιμωξιολόγοι μεταξύ τους και η κυβέρνηση, αφού είναι όλοι έξω, ή να είμαστε σαν το κανονικό lockdown, που ήταν όλα κλειστά… τώρα αυτή η μεσαία λύση, ναι μεν είμαστε έξω, αλλά εκεί συνωστιζόμαστε… Υπάρχει κόσμος που κάθεται μέσα, υπάρχουν επιχειρηματίες, χιλιάδες λουκέτα στην εστίαση, που κάτι πρέπει να γίνει. Αν συνεχιστεί αυτό, κάθε Σαββατοκύριακο θα αυξάνεται».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ