Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΓΟΡΕΣΠτώση καταγράφουν οι μετοχές στις διεθνείς αγορές εν μέσω έξαρσης της Covid...

Πτώση καταγράφουν οι μετοχές στις διεθνείς αγορές εν μέσω έξαρσης της Covid στην Κίνα

Πτώση σημείωσαν σήμερα οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές και οι τιμές του πετρελαίου καθώς οι νέοι περιορισμοί για την COVID-19 επέτειναν τις ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας. 

Οι εξάρσεις κορονοϊού σε όλη την Κίνα αποτελούν πισωγύρισμα για τις ελπίδες χαλάρωσης των αυστηρών περιορισμών της πανδημίας, ένας παράγοντας που θεωρείται ότι οδήγησε τις τιμές πετρελαίου σε πτώση 10% την περασμένη και σε αναιμικό ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. 

Οι αρχές στην πολυπληθέστερη περιοχή του Πεκίνου κάλεσαν σήμερα τους κατοίκους να παραμείνουν στο σπίτι τους καθώς αυξήθηκαν τα κρούσματα COVID ενώ τουλάχιστον μία περιοχή στην Γκουανγκτζόου τέθηκε σε lockdown για πέντε ημέρες. 

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε πτωτικά τα βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις αγορές στο Λονδίνο, τη Φρανκφούρτη και το Παρίσι να ανοίγουν με απώλειες. 

Ο ευρύτερος δείκτης της MSCI που παρακολουθεί την πορεία μετοχών σε όλο τον κόσμο σημείωσε πτώση 0,5%. 

Η αργία για την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ την Πέμπτη σε συνδυασμό με τον περισπασμό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου αναμένεται να κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα τον όγκο των συναλλαγών, ενώ οι πωλήσεις της επερχόμενης Black Friday θα δώσουν μια εικόνα για το πώς τα βγάζουν πέρα οι καταναλωτές καθώς και τις προοπτικές των μετοχών του κλάδου του λιανεμπορίου. 

Το δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,9% έναντι του ιαπωνικού γεν στο 141,67, το υψηλότερο επίπεδό του από τις 11 Νοεμβρίου. Η λίρα και το ευρώ σημείωσαν πτώση 0,8%. 

Το κινεζικό γιουάν υποχώρησε σε χαμηλό 10 ημερών έναντι του δολαρίου σήμερα, καθώς η επιδείνωση της κατάστασης με τα κρούσματα COVID-19 και οι νέοι περιορισμοί στις μετακινήσεις πλήττουν το κλίμα στην αγορά. 

Στην αγορά πετρελαίου, το μπρεντ σημείωσε νωρίτερα πτώση 1% στα 86,71 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό σημείωσε πτώση 0,5% στα 79,71 δολάρια το βαρέλι.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ