Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠροσοχή στα... αυτογκόλ κύριοι της Πειραιώς

Προσοχή στα… αυτογκόλ κύριοι της Πειραιώς

Κάποτε υπήρχε ολόκληρο κίνημα κατά της ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής. Λαύροι έβγαιναν στα τότε λιγοστά παράθυρα των καναλιών και ξιφουλκούσαν ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε την πολιτική ως ποδόσφαιρο. Από τότε κύλησαν χρόνια, τα τηλεοπτικά παράθυρα αυξήθηκαν οι καταγγελίες για ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής λιγόστεψαν, μια και το πρώτο έκανε… πολιτική και η δεύτερη έπαιζε μπάλα.

Τα γράφω αυτά για να πω ότι ποδόσφαιρο και πολιτική έχουν σε πολλές των περιπτώσεων κοινές διαδρομές και πορείες.

Για αυτό και σήμερα να μου επιτρέψετε να ασχοληθώ με την ιστορία των αυτογκόλ. Είχα πει πριν από την εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου, ότι νικητής θα είναι αυτός που θα καταφέρει να αποφύγει το…αυτογκόλ ή τα αυτογκόλ. Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου πέτυχε το ακατόρθωτο. Να βάλει τόσα αυτογκόλ, από τον Κατρούγκαλο, την Φωτίου ακόμη και τον Τσίπρα, που δεν θα έμπαιναν ούτε και εάν το παιχνίδι ήταν δοσμένο. Σχεδόν η μισή Κουμουνδούροι έμοιαζε σαν να ήταν…πιασμένοι, όπως είχε πει και σε μια κομματική σύναξη αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ ο Παύλος Πολάκης.

Τώρα βλέπουμε στο δρόμο για τις κάλπες να εμφανίζονται κάποιοι στην Πειραιώς με τον αέρα του νικητή, να θεωρούν ότι και να μπει και κανένα αυτογκόλ, δεν χάθηκε και ο κόσμος.

Αποτέλεσμα να αρχίζει και η…αλάνθαστη επικοινωνιακά ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές να κάνει λάθη και να βάζει γκολ στο τέρμα της, και μάλιστα απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν την απειλεί στο γήπεδο.

Από τις δηλώσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις μέχρι το ότι ο ΦΠΑ είναι το ίδιο για πλούσιους και φτωχούς , είναι λάθη που δεν πρέπει να γίνονται. Λάθη που θεωρητικά μπορεί να μην κοστίζουν, αλλά στην κάλπη μπορεί να κοστίσουν σε ότι αφορά την ισχυρή αυτοδυναμία.

Πρέπει στην Πειραιώς να συνειδητοποιήσουν ότι το κάθε λάθος μετράει στη συνείδηση του πολίτη, σε μια κοινωνία που τα προβλήματα θα είναι και στις 26 Ιουνίου εδώ. Για αυτό ας συνέλθουν εγκαίρως και κυρίως να διδαχτούν από το πάθημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οτι χτίστηκε στην πρώτη προεκλογική περίοδο που οδήγησε τη ΝΔ στο 40 και κάτι δεν πρέπει να εξανεμιστεί και μάλιστα από λάθη δικών της στελεχών. Ο κόσμος ζητά σταθερότητα αλλά και σεμνότητα στα όσα ζει. Το πρόβλημα της ακρίβειας, όπως και των πλειστηριασμών είναι μεγάλο και πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και όχι με επιπολαιότητα. Για αυτό και η ΝΔ πρέπει να σταματήσει τα αυτογκόλ. Διότι οι πολίτες δεν έχουν ακόμη μιλήσει και η κάλπη, όπως λέει και ο κ. Μητσοτάκης είναι άδεια. Δεν χρειάζεται να την γεμίσουν με λάθη…

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ