Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠραγματική πολιτική και όχι μικροπολιτική- Άρθρο του Ι.Καλλιάνου

Πραγματική πολιτική και όχι μικροπολιτική- Άρθρο του Ι.Καλλιάνου

Τον τελευταίο χρόνο βιώσαμε, σοβαρές κρίσεις σε πολλαπλά μέτωπα. Κρίσεις σε υγειονομικό επίπεδο εξαιτίας της πανδημίας αλλά και κρίσεις στα εθνικά μας θέματα εξαιτίας της τουρκικής επιθετικότητας, η οποία ξετυλίχτηκε από τον Έβρο μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο.
Κοινός παρονομαστής στη διαχείριση των κρίσεων αυτών ήταν και είναι η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μην αποτελεί παρακολούθημα των εξελίξεων αλλά να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από αυτές, χτίζοντας παράλληλα το πλαίσιο για την επόμενη μέρα.
Στο υγειονομικό μέτωπο θωρακίσαμε το ΕΣΥ ενώ με την επιχείρηση «Ελευθερία» και τον εμβολιασμό, οι ρυθμοί του οποίου στη χώρα μας είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη, δημιουργούμε μέρα με τη μέρα την «ασπίδα» απέναντι στον κορονοϊό ώστε να ανακτήσουμε την ελευθερία μας.
Στα εθνικά θέματα, αποτρέψαμε με επιτυχία την τουρκική επιθετικότητα. Προστατεύσαμε τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας και γίναμε η «ασπίδα» ολόκληρης της Ευρώπης. Ενισχύσαμε τις συμμαχίες μας, δυναμώσαμε την αποτρεπτική μας ικανότητα εξοπλίζοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις ,μεγαλώσαμε την πατρίδα μας, με τα 12 μίλια στο Ιόνιο και συμμετέχουμε ενεργά στην διαμόρφωση των γεωπολιτικών ισορροπιών στην περιοχή μας.
Την ίδια στιγμή όμως, δυστυχώς, η Αξιωματική Αντιπολίτευση προσπαθεί με κάθε τρόπο όχι μόνο να υποβιβάσει τις επιτυχίες, οι οποίες είναι επιτυχίες της χώρας συνολικά και όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά να δηλητηριάσει τον δημόσιο λόγο.
Μπορεί ο Πρόεδρος Μακρόν, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία να είπε οτι «η Ελλάδα συνεχίζει να εμπνέει», στην Ελλάδα όμως κάποιοι συνεχίζουν να εμπνέονται από την μιζέρια και τον διχασμό.
Το αντιπολιτευτικό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον εμφανές και αποτυπώνεται στα καθημερινά πλέον fake news που κατασκευάζει. Έχει εγκλωβιστεί στην λεγόμενη φούσκα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μπερδεύει την ηχώ του με την φωνή της πραγματικής κοινωνίας. Ενδεικτικό είναι οτι και στην Βουλή ακόμα γίνεται φορέας όχι πολιτικών θέσεων αλλά τσιτάτων από τρολς του διαδικτύου.
Θέλει να δώσει την «μάχη» στον βούρκο του νεοαυριανισμού γιατί πολύ απλά στο «γήπεδο» της πραγματικής πολιτικής βρίσκεται στην θέση του θεατή, χωρίς προτάσεις.
Αυτή η τακτική όμως βλαπτεί όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την ποιότητα της Δημοκρατίας μας συνολικά.
Η απροσχημάτιστη εργαλειοποίηση που επιχειρείται από τον κ. Τσίπρα, θεμάτων που δεν χωρούν αριστερά- δεξιά αλλά απαιτούν συγκεκριμένες λύσεις, είναι εμφανής όλο αυτό το διάστημα. Από το metoo μέχρι τα μεμονωμένα φαινόμενα αστυνομικής βιας, που απασχόλησαν πρόσφατα την επικαιρότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να κάνει μικροπολιτική χωρίς όμως να παραθέσει καμία απολύτως πρόταση.
Από την άλλη πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασκώντας πραγματική πολιτική, ήρθε στην Βουλή προκειμένου να ανακοινώσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τόλμησε να πάρει όταν ήταν στην εξουσία.
Απέναντι στην λάσπη και την μικροπολιτική αντιπαράθεση, η κυβέρνηση απάντησε με ενότητα και σχέδιο συγκεκριμένο.
Ενδεικτικά, για το metoo ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία, αυστηροποίηση ποινών για αδικήματα κατά της γενετήσιας πράξης και την δημιουργία κεντρικής διαδικτυακής πύλης για καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης.
Για τα μεμονωμένα φαινόμενα αστυνομικής βίας, ανακοίνωσε την τοποθέτηση καμερών στους αστυνομικούς, ενίσχυση των ψυχοτεχνικών test, την συνολική αναβάθμιση των αστυνομικών σπουδών και την ενίσχυση του ρόλου του Συνήγορου του Πολίτη.
Η κυβέρνηση θα συνεχίσει στον δρόμο της ενότητας και της επίλυσης των προβλημάτων, με γνώμονα την ουσία και όχι την επικοινωνία. Θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες αποτελούν την γέφυρα σε μία νέα καλύτερη εκδοχή της χώρας μας. Θα συνεχίσει στον δρόμο της πραγματικής πολιτικής και όχι της εξαιρετικά βλαπτικής για τον τόπο, μικροπολιτικής.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ