Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠοιοι πρέπει να κάνουν debate

Ποιοι πρέπει να κάνουν debate

Προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε επίμονα, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να κάνουν ένα debate. Και τότε ο Πρόεδρος της ΝΔ είχε απαντήσει ότι στην πρώτη αναμέτρηση με την απλή αναλογική το σωστό θα ήταν να γίνει με όλους τους αρχηγούς, αλλά είναι ανοικτό να γίνει στη δεύτερη μεταξύ τους καθώς τότε κάποιος θα πάρει το μπόνους των 40 εδρών. Τότε κανείς εκ των δυο, Μητσοτάκη και Τσίπρα, δεν μπορούσε να προβλέψει τι θα γινόταν το βράδυ της Κυριακής. Ειλικρινά δεν γνωρίζω τι σκέπτονται πλέον Μαξίμου και Κουμουνδούρου για το θέμα της τηλεμαχίας.

Εαν τελικά οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας, πάνε σε μια αναμέτρηση μεταξύ τους. Εαν και εκτιμώ ότι δεν υπάρχει πλέον τέτοιος λόγος για να γίνει μια τέτοιου τύπου αντιπαράθεση, μετά από αυτό το αποτέλεσμα, αλλά είναι θέμα που θα το αποφασίσουν οι ίδιοι.

Με το κλίμα που διαμορφώνεται στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και γενικότερα στην κεντροαριστερά, νομίζω ότι αυτό που πραγματικά θα έχει ενδιαφέρον να γίνει θα ήταν ένα debate μεταξύ των κ.κ. Τσίπρα και Ανδρουλάκη.

Για να μάθουμε εκτός των άλλων ποιος από τους δυο θα αναλάβει την εκπροσώπηση της κεντροαριστεράς στη χώρα μας. Και κυρίως πως θα διαμορφωθεί ο χώρος αυτός που θα κληθεί από ότι δείχνουν τα πράγματα να παίξει το ρόλο της αντιπολίτευσης.

Θα ήταν χρήσιμο να μάθουν οι πολίτες με ποιον πρέπει να πάνε και ποιον πρέπει να αφήσουν στην πορεία προς τις κάλπες.

Διότι η δημοκρατία μας απαιτεί μια αντιπολίτευση ισχυρή που να μπορεί να λειτουργεί ως εναλλακτική κυβερνητικής πρότασης. Μόνο έτσι θα υπάρξει ισορροπία στο σύστημα κάτι που είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει και ορθότερα η κυβέρνηση. Μια διαλυμένη αντιπολίτευση δεν έχει να προσφέρει στον τόπο και στη δημοκρατία. Η απόφαση βέβαια για την πρόταση αυτή ανήκει στους κ.κ. Ανδρουλάκη και Τσίπρα.

Αυτοί είναι που θα κρίνουν εάν θέλουν να δείξουν στους πολίτες ποιος είναι εκείνος που μπορεί να εκπροσωπήσει το χώρο καλύτερα. Διότι εάν συνεχίσουν τον πόλεμο μεταξύ τους, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να αφήσουν τον Μητσοτάκη να κυριαρχήσει όχι μόνο σε αυτήν την αναμέτρηση αλλά και στην επόμενη.

Το πρόβλημα είναι δικό τους, αλλά και του τόπου. Για αυτό και πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους…

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ