Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠοιοι είναι οι 7 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου

Ποιοι είναι οι 7 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου

Με αφορμή την αποχώρηση του Jeff Bezos από την θέση του CEO της AMAZON, συγκρίνουμε το «πορτοφόλι» του σε σχέση με τους αντιπάλους του στον «κόσμο» της τεχνολογίας.

Αναλυτικά:

Elon Musk ($208 billion)

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Elon Musk με περιουσία 208 δις δολάρια. Ο Musk έγινε πρόσφατα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο χάρη στις εταιρείες αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla και SpaceX, αλλά κυρίως χάρη στην πρώτη.

Jeff Bezos ($197 billion)

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε την αποχώρησή του από CEO της εταιρείας. Αντικαταστάτης του θα είναι ο Andy Jassy, ο μέχρι πρότινος CEO της Amazon Web Services.

Υπενθυμίζεται πως ο Τζεφ Μπέζος ίδρυσε την Amazon το 1994, την οποία σήμερα έχει “μεταμορφώσει” σε έναν διαδικτυακό κολοσσό.

Η περιουσία του ανέρχεται στα 197 δις δολάρια.

Bill Gates ($134 billion)

Τρίτος είναι ο Μπιλ Γκέιτς, ο Αμερικανός επιχειρηματίας συνιδρυτής της Microsoft το 1975. Ο 65χρονος επιχειρηματίας, ήταν γνωστός για χρόνια ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Η περιουσία του ανέρχεται σε 134 δις δολάρια.

Mark Zuckerberg ($101 billion)

Ακολουθεί στην τέταρτη θέση ο Πρόεδρος, CEO και συνιδρυτής της «γιγαντιαίας» πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, Facebook.

Αρχικά ο Zuckerberg είχε δημιουργήσει έναν ιστότοπο (site) με την ονομασία Face Mash, ωστόσο λόγω της υψηλής δημοτικότητάς του αναγκάστηκε γρήγορα να τον κλείσει. Ο 36χρονος ξεκίνησε το Facebook στις 4 Φεβρουαρίου 2004 με τη βοήθεια συμφοιτητών του. Το 2020 το Facebook είχε πάνω από δύο δισεκατομμύρια χρήστες το μήνα, ενώ παράλληλα σήμερα διαθέτει και το WhatsApp και το Instagram.

Η περιουσία του ανέρχεται σε 101 δις δολάρια.

Larry Page (89.4 billion)

Ο 47χρόνος (πλέον) Page ίδρυσε την Google με τον Sergey Brin το 1998. Η καθαρή του περιουσία εκτιμάται σε περίπου 89,4 δις δολάρια.

Sergey Brin ($86.5 billion)

Ο 47χρονος δεύτερος ιδρυτής της Google, γεννήθηκε στη Ρωσία αλλά έχει αμερικανική υπηκοότητα. Η περιουσία τους ανέρχεται σε 86,5 δις δολάρια.

Jack Dorsey ($13.1 billion)

Ο Dorsey είναι ο CEO του Twitter, του ιστοχώρου «γίγαντα» κοινωνικής δικτύωσης. Είναι 44 ετών και έχει εκτιμώμενη περιουσία περίπου 13,1 δις δολάρια.

Bloomberg Billionaires Index

Β. Κοντομίχης

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ