Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠλαστικά Θράκης: Ενα στοίχημα με σημασία

Πλαστικά Θράκης: Ενα στοίχημα με σημασία

Σήμερα Δευτέρα, ανακοινώνει τα αποτελέσματα 2020 ένα από τα πιο hot bets των midcaps. 

Με αποτίμηση 204,9 εκατ. η εισηγμένη της οικογένειας Χαλιορή ήταν από τις εταιρείες που βγήκαν κερδισμένες από την κρίση, λόγω Covid-19, το 2020 ενώ έχει ξεκινήσει φιλόδοξα και το πρώτο 3μηνο του 2021.   

Πέρυσι ευνοήθηκε, κυρίως χάρη στην έγκαιρη στροφή στο “υγειονομικό” κομμάτι (μάσκες) κάνοντας την έκπληξη, με αποτέλεσμα να κερδίσει πολλούς και φανατικούς επενδυτές.    

Για το 2021, πάλι έγκαιρα, προσαρμόστηκε στο νέο περιβαλλοντικό πλαίσιο της Κομισιόν (για μείωση του αποτυπώματος σε προϊόντα πλαστικού) ενώ πρόσφατα προχώρησε στην δημιουργία Διεύθυνσης Βιώσιμης Ανάπτυξης. Στοχεύοντας στη νέα επενδυτική φιλοσοφία Περιβαλλοντικών (Environmental), Κοινωνικών (Social) και Εταιρικής Διακυβέρνησης (Governance), καθώς το ESG είναι-ήδη- το διεθνές trend για τις αγορές.  

Παράλληλα το στοίχημα, με τα Πλαστικά Θράκης έχει ευρύτερη σημασία για την χρηματιστηριακή κοινότητα, καθώς συμβάλει στην διεύρυνση της επενδυτικής βάσης.  

Εισηγμένες, όπως τα Πλαστικά, η Quest, το ΚΡΙ-ΚΡΙ, η Cenergy ή η Elvalhalcor, η Autohellas, ακόμη και η Intracom που επανακάμπτει αλλά και άλλες του λεγόμενου “μεσαίου” χώρου “ανοίγουν” το παιχνίδι πέραν των συνήθων 8-12 ισχυρών, σταθερών επιλογών των funds και μεγαλοεπενδυτών. 

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ