Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑΠεριφέρεια Κρήτης: Παραδόθηκαν 2 υπερσύγχρονα ασθενοφόρα μέσω ΕΣΠΑ στην 7η ΥΠΕ

Περιφέρεια Κρήτης: Παραδόθηκαν 2 υπερσύγχρονα ασθενοφόρα μέσω ΕΣΠΑ στην 7η ΥΠΕ

Σε μια λιτή τελετή στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, παραδόθηκαν σήμερα τα 2 πρώτα από τα 14 συνολικά ασθενοφόρα οχήματα προνοσοκομειακής φροντίδας για τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Η χρηματοδότηση για την αγορά των 14 υπερσύγχρονων 4Χ4 ασθενοφόρων ανέρχεται στα 1.150.000 ευρώ, και προέρχεται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης.

Παρουσία του Υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Παπαβασιλείου Νεκτάριου και Υποδιοικητή Αγαπίου Δημήτρη,  του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, του πρώην Υφυπουργού και βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη, των δημάρχων Αγίου Βασιλείου, Ταταράκη Γιάννη και Φαιστού Νικολιδάκη Γρηγόρη, του Προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Πατριανάκου Αλέξανδρου, του Δ/ντή ΕΚΑΒ Κρήτης, Γιαννακουδάκη Νίκου, του Προέδρου Πανελλήνιου Σωματείου Πληρωμάτων Ασθενοφόρων Κ.Υ., Μοχιανάκη Κώστα, του Διοικητή του ΓΝ Ρεθύμνου Μαρκάκη Λευτέρη, της ΣΕΛ του Κ.Υ. Μοιρών, Φασουλάκη Μαρίας και του ΚΥ Ηρακλείου, Κλάδου Δημήτρη, του πρώην Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Κεφαλογιάννη Νίκου, Δ/ντών και στελεχών της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, πληρωμάτων/διασωστών και των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ στο Ηράκλειο κ.κ. Επιτροπάκη Γιώργου, Κτιστάκη Ελένης και Πασπαλάκης Θεονύμφης, τελέστηκε αγιασμός από τον πατέρα Μιχαήλ Παπαθεοχάρη ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο.

Μέσω της υλοποίησης της πράξης, δημιουργείται ένα σύγχρονος, αξιόπιστος στόλος ασθενοφόρων σε επίπεδο Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ο οποίος θα αντικαταστήσει τα ήδη πεπαλαιωμένα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας, ενισχύοντας και εξασφαλίζοντας το απαιτούμενο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας των Κέντρων Υγείας (πλην των 4 αστικών) στην Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και εξασφαλίζοντας ασφαλείς συνθήκες διακομιδών τόσο για τους πολίτες όσο και για τους επαγγελματίες υγείας που υπηρετούν στις δομές ΠΦΥ της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Τα ασθενοφόρα θα παραδίδονται σταδιακά και θα ολοκληρωθεί η παράδοση τον Ιούλιο του 2023.

Τα δυο πρώτα ασθενοφόρα παρέλαβαν σήμερα ο Δήμαρχος Αγ. Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης και ο Δήμαρχος Μοιρών Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Σε δηλώσεις που έγιναν, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν:

Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης που εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη: «Στο πλαίσιο μιας λιτής τελετής παραλαμβάνουμε σήμερα τα 2 πρώτα ασθενοφόρα που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας της ενδοχώρας. Με τον στόλο των 14 συνολικά νέων ασθενοφόρων αναβαθμίζεται, εκσυγχρονίζεται,  ο τομέας υγείας στο νησί μας προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών».

Διοικητής 7ης ΥΠΕ Νεκτάριος Παπαβασιλείου: «Με πολύ χαρά παραλαμβάνουμε σήμερα τα 2 από τα 14 ασθενοφόρα, μέσω ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης, την οποία και ευχαριστούμε. Τα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα θα καλύψουν τις ανάγκες της περιοχής του Σπηλίου στο Ρέθυμνο, και των Μοιρών στο Ηράκλειο. Προς τα τέλη του μήνα θα έχουμε άλλα τέσσερα ασθενοφόρα, στα μέσα του επόμενου θα παραλάβουμε άλλα τέσσερα, και στο τέλος Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η παράδοση των 14 συνολικά ασθενοφόρων. Ευχόμαστε στα πληρώματα να μην τα χρησιμοποιούν πολύ, τα ασθενοφόρα είναι 4Χ4 που σημαίνει ότι η κίνηση τους σε ορεινές περιοχές θα είναι άνετη. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο σε ότι αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν, και ιδιαίτερα τον Σταύρο Αρναουτάκη τον Περιφερειάρχη Κρήτης, γιατί υπήρξε μια εξαιρετική συνεργασία για το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Ο Υποδιοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Αγαπίου Δημήτρης: «Νέα ασθενοφόρα είχαμε να πάρουμε από το 2008 και τότε είχε χρηματοδοτήσει την αγορά τους μέσω ΕΣΠΑ ο Περιφερειάρχης Κρήτης. Ευχαριστούμε τον Σταύρο Αρναουτάκη για τη συνεργασία. Συνεχίζουμε μαζί να θωρακίζουμε τη δημόσια και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Έχουμε δρόμο μπροστά μας με το νέο ΕΣΠΑ. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους εργαζόμενους στην ΠΦΥ για τις υπηρεσίες που παρέχουν καθημερινά στον πολίτη. Ευχαριστούμε τον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη και βουλευτή ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη για τις ενέργειες τους, όπως και τους δημάρχους των δυο Δήμων για την ευόδωση του έργου αυτού».

Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης: «Είναι μια σημαντική ημέρα για εμάς σήμερα, γιατί το ένα ασθενοφόρο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Μοιρών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνέβαλαν για την αγορά των ασθενοφόρων, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον διοικητή της 7ης ΥΠΕ Νεκτάριο Παπαβασιλείου. Εξίσου σημαντικό είναι, ότι η δημιουργία του νέου Κέντρου Υγείας στις Μοίρες προχωρεί γρήγορα και μέχρι το τέλος του Καλοκαιριού θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για να προχωρήσει μετά η δημοπράτηση».

Δήμαρχος Αγ. Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης: «Σήμερα έχουμε μια εξαιρετική εξέλιξη για τη δημόσια υγεία στο νησί. Παραλαμβάνουμε ένα ασθενοφόρο για το Κέντρο Υγείας Σπηλίου, είχε γίνει μια μεγάλη συντονισμένη προσπάθεια για να πάρουμε το νέο ασθενοφόρο. Η περιοχή πλέον δεν θα έχει πρόβλημα, θέλουμε να δώσουμε μεγάλο βάρος στη πρόληψη, και η πρόληψη είναι τα Κέντρα Υγείας, που πρέπει να θωρακίζονται όσο το δυνατόν καλύτερα.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ