Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΓαλλία:Τέλος στην υποχρέωση χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Γαλλία:Τέλος στην υποχρέωση χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Τέλος στην υποχρέωση χρήσης της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας: η Γαλλία θα ξαναβρεί μια σχεδόν φυσιολογική ζωή χάρη στην ταχύτερη βελτίωση, απ’ ό,τι προβλεπόταν, της υγειονομικής κατάστασης.

Από τις 20 Ιουνίου, στις 06.00 το πρωί τοπική ώρα, οι Γάλλοι θα μπορούν, επομένως, να βγαίνουν χωρίς περιορισμούς για πρώτη φορά από την εφαρμογή, πριν από οκτώ μήνες, των πρώτων απαγορεύσεων κυκλοφορίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της επιδημίας.

Η απελευθέρωση αυτή λαμβάνει χώρα πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία της 30ης Ιουνίου, διότι «η κατάσταση βελτιώνεται ταχύτερα απ’ όσο ελπίζαμε», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Η Γαλλία ακολουθεί το παράδειγμα διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, όπως το Βέλγιο, την ώρα που άλλες, μεταξύ αυτών η Γερμανία και η Ισπανία, προσανατολίζονται προς μια σταδιακή άρση της χρήσης της μάσκας.

«Είναι φυσιολογικό το ότι προσαρμόζουμε τα μέτρα μας», εξήγησε ο Καστέξ, επισημαίνοντας πως η γενική υποχρέωση χρήσης της μάσκας θα αρθεί στους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα παραμείνει σε ισχύ στους κλειστούς χώρους (εμπορικά καταστήματα, γραφεία, συγκοινωνίες…).

Στους εξωτερικούς χώρους θα πρέπει εντούτοις να φορούν οι πολίτες τη μάσκα «όταν συναθροίζονται και όταν βρίσκονται σε χώρο με συνωστισμό, σε μια ουρά αναμονής, σε μια αγορά ή στις κερκίδες ενός σταδίου», σύμφωνα με τον Γάλλο πρωθυπουργό.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ