Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΠειραιώς ΑΧΕ: Κατά 28% πιο φθηνή η ΤΕΝΕΡΓ έναντι των διεθνών ανταγωνιστών

Πειραιώς ΑΧΕ: Κατά 28% πιο φθηνή η ΤΕΝΕΡΓ έναντι των διεθνών ανταγωνιστών

Με αφορμή την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου αλλά και με «φόντο» τις νέες επενδύσεις που δρομολογεί στο χώρο των ΑΠΕ, η Πειραιώς Χρηματιστηριακή εξέδωσε νέο report για τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή την Τρίτη, διατηρώντας σύσταση «outperform» για τον τίτλο, με τιμή – στόχο τα 15 ευρώ.

Η τιμή στόχος προϋποθέτει άνοδο περί το 18% συγκριτικά με τα τρέχοντα επίπεδα, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι παρά το ράλι που έχει κάνει ο τίτλος, θα εξακολουθήσει να έχει πορεία καλύτερη της υπόλοιπης αγοράς. Πιο αναλυτικά, στην ανάλυση της Πειραιώς Χρηματιστηριακή επισημαίνονται τα στοιχεία που ενισχύουν την παρουσία και τα αποτελέσματα της Τέρνα Ενεργειακή ως εξής:

1. Η Τέρνα Ενεργειακή σχεδιάζει μεγάλη αύξηση της ισχύος των ΑΠΕ, με πενταετή στόχο τα 3 GW.

2. Οι μακροπρόθεσμες ταμειακές ροές της εταιρείας είναι σταθερές και προβλέψιμες.

3. Η μετοχή διαπραγματεύεται με έκπτωση 28% σε σχέση με τους ευρωπαίους ανταγωνιστές της με βάση το 2020-2021 P/E. Παράλληλα, οι αναλυτές προβλέπουν μέρισμα ή επιστροφή κεφαλαίου με απόδοση 3% κατά μέσο όρο από το 2021 έως το 2023.

4. Υπάρχουν υψηλά περιθώρια από την δραστηριοποίηση της εταιρείας σον κλάδο της διαχείρισης αποβλήτων.

Πλεονεκτήματα και ευκαιρίες

1. Το ελληνικό χαρτοφυλάκιο των ΑΠΕ έχει εναπομένουσα διάρκεια ζωής 17 χρόνια.

2. Ένα υψηλότερο από το αναμενόμενο ποσοστό εγκατάστασης για νέα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα θα αυξήσει την αποτίμηση της Τέρνα Ενεργειακή.

3. Η ανάθεση νέων έργων διαχείρισης αποβλήτων θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της εταιρείας.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ