Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΜΕΤΑΦΟΡΕΣΠαράταση για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Παράταση για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Σε παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος οδηγήθηκε ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του αεροδρομίου Καλαμάτας, σύμφωνα με απόφαση του Υπερταμείου.

Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ («Υπερταμείο») ανακοινώνει την απόφασή της να παρατείνει την Ημερομηνία Υποβολής που ορίζεται στην Παράγραφο 5.2 της Πρόσκλησης σχετικά με την υποβολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος έως τις 15 Δεκεμβρίου 2022, μεταξύ 9:00 έως 17:00 (Ελληνική ώρα, GMT +2), αναφέρει το Υπερταμείο σχετικά με την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την παραχώρηση του δικαιώματος διοίκησης, διαχείρισης, λειτουργίας, ανάπτυξης, επέκτασης, συντήρησης και εκμετάλλευσης του Διεθνούς Αερολιμένος Καλαμάτας «ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ».

Σε συνέχεια των ανωτέρω, οποιαδήποτε αιτήματα για παροχή διευκρινίσεων υποβάλλονται το αργότερο 14 ημερολογιακές ημέρες πριν από την Ημερομηνία Υποβολής, ήτοι μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2022 και έως τις 17:00.

Ο διαγωνισμός παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένος Καλαμάτας, αφορά διάστημα παραχώρησης 40 ετών και είναι πλήρως ενταγμένος στον στρατηγικό σχεδιασμό του Υπερταμείου για την αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, ώστε να αποτελέσουν κρίσιμο μοχλό ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Οι δύο φάσεις του διαγωνισμού

Κατά την Α’ Φάση του διαγωνισμού, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, που καλύπτουν συγκεκριμένα τεχνικό-οικονομικά κριτήρια να καταθέσουν τους Φακέλους Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια το Υπερταμείο θα αξιολογήσει τους υποβληθέντες φακέλους και θα επιλέξει τους υποψηφίους που καλύπτουν τα σχετικά κριτήρια.

Στους επιλεγέντες διαγωνιζομένους θα δοθεί το δικαίωμα να συμμετάσχουν στη Β’ Φάση (και τελική) του διαγωνισμού, κατά την οποία θα υποβάλουν τις τελικές προσφορές τους. Σε αυτή τη φάση θα προσδιοριστεί η ακριβής διάρκεια της παραχώρησης και λοιπές κρίσιμες συμβατικές ρυθμίσεις.

Βασικός στόχος του Υπερταμείου, μέσω της παραχώρησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας, είναι η αναβάθμιση, εκσυγχρονισμός και επέκταση των υποδομών του αεροδρομίου και ιδίως του κτιρίου επιβατών (terminal). Η επέκταση και αναβάθμιση των υποδομών (terminal, χώρος στάθμευσης αεροσκαφών) αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση λόγω της αλματώδους ανάπτυξης του εν λόγω αεροδρομίου. Μέσα από αυτές τις επενδύσεις το αεροδρόμιο Καλαμάτας θα μπορεί να εξυπηρετεί ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό επιβατών που εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τους 500.000 πολύ νωρίτερα από το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας. Ήδη εκτιμάται ότι φέτος ο αριθμός επιβατών θα ξεπεράσει τον αριθμό ρεκόρ του 2019.

Ο αυξημένος αυτός αριθμός επιβατών σε συνδυασμό με τις σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο και βελτίωση των οδικών υποδομών στο νομό αναμένεται να έχει πολλαπλασιαστικές θετικές επιπτώσεις στο νομό Μεσσηνίας αλλά και την ευρύτερη ζώνη επιρροής του αεροδρομίου.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ