Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑΠαπαναγιώτου(Δρομέας): Ζητεί παρέμβαση εισαγγελέα για την άρση εμποδίων ανάπτυξης του net metering

Παπαναγιώτου(Δρομέας): Ζητεί παρέμβαση εισαγγελέα για την άρση εμποδίων ανάπτυξης του net metering

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης για την εγκληματική, όπως είπε αδράνεια εμπλεκόμενων φορέων στην ανάπτυξη της ιδιοπαραγωγής ενέργειας και του net metering ζήτησε ο πρόεδρος της εταιρείας Δρομέας, Αθανάσιος Παπαναγιώτου, μιλώντας νωρίτερα στο Ρ/Σ Real Fm.

Όπως είπε η χώρα χάνει μια μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσει την ηλιακή ενέργεια, καθώς δεν δίνεται η δυνατότητα σε βιομηχανίες και άλλες παραγωγικές μονάδες, λόγω απουσίας σχετικών υποδομών στα δίκτυα (υποσταθμοί, ηλεκτρικός χώρος κτλ) να αναπτύξουν υποδομές και να απομειώσουν τις μεγάλες επιβαρύνσεις που αντιμετωπίζουν. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι από το 1,2 εκατ. ευρώ  που είναι το “βάρος” της εταιρείας από το ενεργειακό κόστος θα μπορούσε ένα 50% να “κουρευτεί” εάν γινόταν δυνατότητα για net metering.

«Αν το net metering tο είχε ο Δρομέας από χρόνια θα είχε σήμερα το μισό κόστος και το υπόλοιπο θα το κάλυπτε ο ίδιος μέσω ιδιοπαραγωγής» δήλωσε ο κ. Παπαπαναγιώτου. Να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μακεδονίας Θράκης, όπου και η παραγωγική βάση του Δρομέα έχουν καταγραφεί κι από άλλες εταιρείες παράπονα για τις ελλείψεις στα δίκτυα που οδηγούν σε αδυναμία τις βιομηχανίες ανάπτυξης υποδομών αυτοπαραγωγής.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ