Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΠανευρωπαϊκή διαδικτυακή εκδήλωση στην Κύπρο για τον παιδικό καρκίνο

Πανευρωπαϊκή διαδικτυακή εκδήλωση στην Κύπρο για τον παιδικό καρκίνο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η ετήσια Πανευρωπαϊκή διαδικτυακή Εκδήλωση για τον Παιδικό Καρκίνο, την οποία είχε την τιμή να φιλοξενήσει φέτος ο Ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και Πρόεδρος της Ομάδας Ευρωβουλευτών για την Καταπολέμηση του Καρκίνου, Λουκάς Φουρλάς, μαζί με τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Η εκδήλωση με θέμα «Δράσεις για τη βελτίωση της πρόσβασης σε φάρμακα και θεραπείες, σχετικά με τον παιδικό καρκίνο στην Ευρώπη», διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Παιδιατρικής Ογκολογίας (SIOPE), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Αφύπνισης για τον Παιδικό Καρκίνο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Κομισιόν, κ. Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, η Επίτροπος για θέματα Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ,  κ. Στέλλα Κυριακίδου, ο Επικεφαλής της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Μάνφρεντ Βέμπερ και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε ομιλία του στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού,  ευχαρίστησε την κ. Κυριακίδου και τον κ. Φουρλά, για τις καθημερινές μάχες που δίνουν κατά του καρκίνου.

«Είμαι πολύ περήφανος καθώς δύο συνεργάτες από το Κόμμα μας, τον Δημοκρατικό Συναγερμό, εκπροσωπούν τη χώρα μας στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, με κοινό όραμα και στόχους για την καταπολέμηση του καρκίνου».

Ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε επίσης την πρόθεση της πολιτείας να είναι δίπλα στους πάσχοντες, προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια.

Ο κ. Φουρλάς από την πλευρά του, χαρακτήρισε τη διαδικτυακή εκδήλωση ως μία εξαιρετική ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων ως προς το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες που σχετίζονται με τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας σε ολόκληρη την Ευρώπη. «Κάθε παιδί στην Ευρώπη πρέπει να έχει πρόσβαση σε θεραπείες και την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.  Οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια και είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι έχει φτάσει η ώρα να αναπτύξουμε περισσότερο το «εμείς» και να δρούμε με αυτό», τόνισε σχετικά.

Κλείνοντας, ο κ. Φουρλάς υπογράμμισε ότι «η μάχη έναντι του καρκίνου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, προσωπική υπόθεση για εμένα και έχει μετουσιωθεί σε συλλογικό αγώνα, τον οποίο και δεν θα σταματήσω ποτέ. Γιατί κανένα παιδί δεν πρέπει να πολεμάει τον καρκίνο μόνο του και καμία οικογένεια δεν πρέπει να είναι μόνη σε αυτό τον αγώνα. Αυτό δεν είναι σλόγκαν, αλλά όρκος ζωής». 

Στην εκδήλωση μίλησε επίσης o Προέδρος της νεοσυσταθείσας Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την καταπολέμηση του Καρκίνου (BECA), κ. Bartosz Arlukowicz, ενώ στα πάνελ συζήτησης συμμετείχαν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Κομισιόν, Ευρωβουλευτές, διακεκριμένοι επιστήμονες που ασχολούνται με θέματα του καρκίνου και εκπρόσωποι πανευρωπαϊκών Συνδέσμων Ασθενών.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ