Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑρχικήΥΓΕΙΑΠαγώνη για Νόσος Χ: Υπάρχει πανικός για μια ανύπαρκτη επιδημία

Παγώνη για Νόσος Χ: Υπάρχει πανικός για μια ανύπαρκτη επιδημία

Για την «Νόσο Χ» και την επερχόμενη, κατά πολλούς, πανδημία, μίλησε στον ΑΝΤ1 η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σχολιάζοντας πως «δεν πρέπει να πανικοβάλει κανένας γιατί δεν υπάρχει αυτή η πανδημία».

Προσέθεσε πως πρόκειται για «Οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στο πρόσφατο παγκόσμιο συνέδριο, οδηγίες προς όλες τις χώρες για να είναι εξοπλισμένο το σύστημα Υγείας με προσωπικό και μηχανήματα».

«Είναι ένα καμπανάκι προειδοποίησης, ώστε σε περίπτωση “Νόσου Χ”, δηλαδή πανδημίας, να είναι όλοι έτοιμοι, όλες οι χώρες», κατέληξε η κ. Παγώνη.

Ακόμα, με αφορμή την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως νοσεί με κορονοϊό και λόγω αυτού ακυρώνει και το ταξίδι με τον γιό του στο Άγιο Όρος, η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε πως «Ο κορονοϊός είναι εδώ, αλλά δεν δηλώνονται πλέον τα περιστατικά γιατί ο κόσμος τα περνάει στο σπίτι του και δεν πάει καν στον γιατρό».

«Έχουμε περιστατικά στο νοσοκομείο, αλλά δεν είναι τα πράγματα όπως τις προηγούμενες χρονιές, έχουμε κάνει και τα εμβόλια και συνεχίζουμε», συμπλήρωσε η κ. Παγώνη.