Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΠάσχα 2021: Τι ώρα θα γίνει η Ανάσταση φέτος

Πάσχα 2021: Τι ώρα θα γίνει η Ανάσταση φέτος

Με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας, υποχρεωτικά self tests για ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, θα λειτουργήσουν και σήμερα οι εκκλησίες, Μεγάλο Σάββατο.

Σε ό,τι αφορά την Ακολουθία της Αναστάσεως, το βράδυ, η τέλεσή της θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 στο προαύλιο των Ιερών Ναών.

Υπενθυμίζεται πως για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2, με τα υγειονομικά μέτρα που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10m2, και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.

Χωρίς τιμές αρχηγού κράτους το Άγιο Φως στην Ελλάδα

«Mε την δέουσα ταπεινότητα και σεμνά και όχι με τιμές αρχηγού κράτους», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές ότι θα γίνει η παραλαβή και η παράδοση του Αγίου Φωτός το φετινό Πάσχα.

Το Άγιο Φως θα μεταφέρουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας, Νικόλαος και στη συνέχεια με μέριμνα του κράτους θα διανεμηθεί σε πόλεις της Ελλάδας, με τη διαδικασία να μη θυμίζει εκείνη που ακολουθήθηκε στο παρελθόν.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ