Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑ«Πάρε με ότΑν φτάσεις…» Συναυλία στο ΠΑΜΑΚ στη μνήμη των θυμάτων της...

«Πάρε με ότΑν φτάσεις…» Συναυλία στο ΠΑΜΑΚ στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών

   Τα δύο μέλη της πανεπιστημιακής του οικογένειας που θρηνεί, αλλά και τη μνήμη όλων των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών τιμά το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μέσα από συναυλία – αφιέρωμα, με τον τίτλο «Πάρε με ότΑν φτάσεις…», που διοργανώνει το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ιδρύματος.

   Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη 30 Μαρτίου, στις 20:30, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Ιδρύματος, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

   Η ορχήστρα εγχόρδων του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, υπό την μουσική διεύθυνση του καθηγητή και προέδρου του Τμήματος Γεωργίου Βράνου και σολίστες την αναπληρώτρια καθηγήτρια, μεσόφωνο Αγγελική Καθαρίου και την τελειόφοιτη υψίφωνο Γλυκερία Ροηλίδη από την Ειδίκευση «Οργανική Μουσική Εκτέλεση-Μονωδία», θα ερμηνεύσουν το πασίγνωστο και συγκινητικό «Stabat Mater» του Giovanni Battista Pergolesi. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο έγραψε ο συνθέτης λίγες εβδομάδες πριν πεθάνει από φυματίωση, στα 26 του χρόνια.

   Με τη διοργάνωση της συναυλίας, το Τμήμα ΜΕΤ, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωσή του, «τιμά ιδιαιτέρως τη μνήμη της αποφοίτου του, Ελισάβετ Χατζηβασιλείου και της φοιτήτριας του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Φραντσέσκας Μπέζα, που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία των Τεμπών». Μάλιστα, η Ελισάβετ Χατζηβασιλείου, ερμήνευε τον ρόλο της Άλτου στο συγκεκριμένο μουσικό έργο, κάτι που στη συναυλία θα πράξει η διδάσκουσά της στην Ειδίκευση, Αγγελική Καθαρίου.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ