Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΥπ.Τουρισμού Ιταλίας: Πανευρωπαϊκή προσπάθεια για ένα κοινό ταξιδιωτικό έγγραφο

Υπ.Τουρισμού Ιταλίας: Πανευρωπαϊκή προσπάθεια για ένα κοινό ταξιδιωτικό έγγραφο

O Massimo Garavaglia, Υπουργός Τουρισμού της Ιταλίας και μέλος του Κυβερνητικού Συνασπισμού της Κυβέρνησης Draghi, παραχώρησε συνέντευξη στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στην Ιταλία, όπου απάντησε και στις ερωτήσεις του ανταποκριτή της ΕΡΤ, Κρίστιαν Μαυρή.

Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ ρώτησε τον Υπουργό Garavaglia για το μείζον θέμα του πιστοποιητικού εμβολιασμού, για την πρόθεση της Ιταλίας να ενθαρρύνει τον εγχώριο τουρισμό αλλά και για τα κοινά μέτρα και τις διμερείς συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας για την αντιμετώπιση της φετινής τουριστικής περιόδου εν μέσω πανδημίας.

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Garavaglia απάντησε ως εξής:

Μιλήσαμε με τον Υπουργό Χάρη Θεοχάρη και μοιραστήκαμε μαζί με τους άλλους Ευρωπαίους υπουργούς Τουρισμού την ανάγκη να φτάσουμε σε αυτό το κοινό Ευρωπαϊκό έγγραφο το συντομότερο δυνατόν. Αυτή την κοινή ευρωπαϊκή ‘άδεια πρόσβασης’.

Ο συγχρονισμός είναι σαφέστατα βασικός επειδή το καλοκαίρι είναι σχεδόν εδώ, οπότε όσο πιο γρήγορα φτάσει τόσο το γρηγορότερο όλοι μας θα είμαστε ευχαριστημένοι.

Πρώτα απ’ όλα υπάρχει αυτή η κοινή πρόθεση να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση και οι σχέσεις με τον Έλληνα συνάδελφο και γενικά με τους Έλληνες φίλους μας είναι εξαιρετικές και οδηγούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Εν τω μεταξύ τι συμβαίνει στην Ιταλία…

Είναι εμφανές ότι φέτος η Ιταλία θα εξακολουθήσει να έχει ένα κυρίαρχο στοιχείο εγχώριου τουρισμού, οπότε δυστυχώς, παρόλο που υπάρχουν τα πρώτα θετικά σημάδια, οι αφίξεις από το εξωτερικό δεν θα είναι τόσο σημαντικές όσο ήταν πριν από την πανδημία.

Είναι αναγκαιότητα και πρέπει επίσης να το πάρουμε ως ευκαιρία. Σημαίνει ότι πολλοί Ιταλοί θα καταλάβουν πόσο όμορφη είναι η χώρα μας.

Ωστόσο, είμαστε πάντα της γνώμης ότι το καλύτερο θα ήταν όλοι να ταξιδέψουν οπουδήποτε θέλουν, εντός και εκτός της χώρας. Δεν φοβόμαστε τον ανταγωνισμό, αντίθετα τον αγαπάμε και δεν βλέπουμε την ώρα που θα είμαστε πάλι όλοι ελεύθεροι.

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ